1. Toyotas verden
  2. Nyheter
  3. Generelt
Kontakt oss
Kontakt oss

Artikler

Gjør din bZ4X enda mer praktisk og anvendelig med takboks

Denne sommeren er det mange som skal ta ferieturen og nyte sommeren i sin nye elbil Toyota bZ4X.
Les mer

Ord og uttrykk rundt elbiler - Toyota bZ4X

Her finner du forklaringer på ord og uttrykk som blir brukt i forbindelse med elbiler som Toyota bZ4X. Noe av dette er kjent terminologi som vi har brukt i alle år når vi snakker om strøm og elektriske appa­rater, mens noe kan være nytt eller delvis ukjent. Dette er for deg som vil vite mer om elbiler.
Les mer

Lurer du på noe vedrørende hjemmelading av elbilen din?

Denne artikkelen tar for seg litt om hva du trenger å vite når det gjelder å lade elbilen din hjemme, samt de forskjellige lademulighetene og spesifikasjoner rundt lading av Toyotas elbiler. 
Les mer

Petter Schjerven er sesongens tøffeste kjendis

Gjennom land og vann kjempet han seg til seier og en RAV4 Plug-in Hybrid i årets vakreste kjendis-eventyr!

 

Les mer

Varebiler for tunge tak - Se vårt store utvalg

I Toyotas brede tilbud av varebiler for yrkesbruk, er det flere som stiller med svært høy lastekapasitet. Denne artikkelen viser hvilke.

Les mer

Varebil som privatbil | Se hvor nyttig den kan være

Passer en varebil som privatbil? 6 gode grunner til at en varebil best løser transportoppgavene både i hverdager, i fritid og i ferier.

Les mer

Historien om en ombygd Hilux - Se hvor fin den ble

Ser du en sort ombygd Hilux, er det kanskje Jan Harald Scholz som skal felle trær, rydde tomteteig eller frese stubber. Bilen er ekstraordinær.

Les mer

Bilen din - Hvor mye er den verdt? - Les mer her

Denne artikkelen ser på hva bilen din kan være verdt på forskjellige tidspunkt. Det kan være nyttig å vite ved salg, kjøp eller innbytte.

Les mer

RAV4 Plug-in Hybrid: En komplett familie-SUV

Vi har tatt med familien til fjells for å vise deg hvorfor RAV4 Plug-in Hybrid er Norges mest solgte SUV og en familiefavoritt for mange!

Les mer

Varebil - varebilklasser og Toyotas modelltilbud i klasse 2

Denne artikkelen tar for seg de 5 viktigste kravene til lav avgift og varebil klasse 2, og presenterer Toyotas modelltilbud.

Les mer

Toyota firehjulstrekk

 

Toyota firehjulstrekk - gleder seg til vinteren. Denne artikkelen tar for seg alle Toyotas modeller med firehjulstrekk - hvem passer best til deg?

 

Les mer

Sommertreff med Old School Toyotas Norge

Mange ivrige fans tok turen innom arrangementet for eldre Toyota-modeller i sommer, og helgen gikk over all forventning.

Les mer

5 tips for høstklar bil

Er bilen din høstklar? I denne artikkelen får du 5 tips til å få høstklar bil. Les hvordan du best kan forberede bilene din for høsten og kjør trygt og sikkert.

Les mer

Toyotas vei til elbilen bz4x

 25 års utvikling fra forbrenningsmotor via hybrid til 100% elektrisk

Les mer

Bilferie med barn

 Skap en god bilferie for hele familien sammen med Toyota. 10 tips for en vellykket bilferie med hele familien.

Les mer

71gn kjendis vinner

Vinneren av 71° nord er kåret, og øverst på pallen står Henrik Elvestad. Les hva han har å si om den fantastiske turen han har vært med på, og hva han syns om sin helt nye RAV4 Plug-in Hybrid.

 

Les mer

"Kan Birgit og Philip komme til dansegulvet for sin vals?"

Den 16. sesongen av "Skal vi danse" er godt i gang og 12 deltakere stilte til start på premieren 5. september. En av dem er vår egen Team Toyota-ambassadør, Birgit Skarstein.

 

Les mer

Barskinger I Barcelona

Der fikk vi demonstrert kraft, smidighet og manøvreringsegenskaper, både i klatreveggen og på veien. 

Les mer

Birgit Skarstein fronter Toyotas internasjonale gründerkåring

Den norske paralympicsutøveren Birgit Skarstein deltok som jurymedlem når Toyota Motor Europe plukket ut noen av de fremste oppstartsselskaper innenfor sosiale inkluderende mobilitet og fremtidens mobilitetsløsninger. 

Les mer

CELICA-HISTORIEN

Noen ganger lanseres en bil som er ulikt alt som har vært der tidligere, den kommer med en stil og glans som ikke bare har appell til fantasien, men den taler også til hjertene. 

Les mer

En god, trygg og lojal arbeidskamerat

For gutta i Numedal Hytteutvikling AS er plass, fremkommelighet og komfort avgjørende for en effektiv arbeidsdag. Nye Toyota Proace oppleves som en god, trygg og lojal arbeidskamerat. Legenden Toyota Hiace forsvant for noen år siden - etter mange år som klart førstevalg blant varebilkundene. Nå er det arvtakeren Proace som gjelder.
Les mer

Fordeler ved å kjøre hydrogenbil

Regjeringens omfattende hydrogenstrategi ble presentert i juni 2020. Denne viser en prioritert satsning av hydrogen som energibærer i flere sektorer og for mange bruksområder. De ønsker også å fremme gode konkurransevilkår og legge til rette for utvikling og bruk av hydrogen.
Les mer

Fremtidsbyen

I 2020 presenterte Akio Toyoda, presidenten i Toyota Motor Corporation, visjonen om en helt ny fremtidsby, Toyota Woven City (TWC).
Les mer

Gjøran Tefre: - jeg har alltid vært glad i å ha det litt vondt

Som ung var han ikke uvanlig rask eller god for alderen. Men med talent for utholdenhet og en egen evne til å takle smerte kom skiløper Gjøran Tefre seg rakst opp på et høyt nivå. Nå jobber han seg mot toppen. 

Les mer

Gjøran Tefre: kampen mot kroppen

Gjøran Tefre er skiløperen som ikke bare har måttet kjempe mot konkurrentene, men også sin egen kropp. I en årrekke skiftet formen til talentet bokstavelig talt som sommer og vinter, og alle timene med arbeid i sesongoppkjøringen ble spolert av sykdom når det virkelig gjaldt.
Les mer

Gjøran Tefre

Som 15-åring bestemte Gjøran Tefre seg for å satse på langrenn. Førdianeren forlot Sogn og Fjordane til fordel for bedre snøforhold og toppidrettsgymnaset NTG på Geilo. 

Les mer

Gjøran Tefre om nye RAV4: - Har imponert meg veldig

Etter flere år som fornøyd Toyota-sjåfør var forventningene høye da Gjøran Tefre skulle overta sin nye RAV4 Hybrid 2019. “Innfridd og overgått” er tilbakemeldingen fra den fornøyde Førdianeren.
Les mer

Historien om RAV4

Når gode og spennende, nye produkter blir lansert, lurer man noen ganger på hvorfor ingen har kommet på en så banebrytende idé tidligere. I ettertid ser jo alle at produktet er innlysende.
Les mer

Hold bilen virus og bakteriefri: 40 områder å vaske over

Alle disse områdene tiltrekker seg skitt og bakterier, og nå som håndhygiene er essensielt kan det være lurt å gå grundig over disse når du vasker bilen. Faktisk har vi kommet frem til hele 40 områder på bilen som er utsatt for regelmessig berøring, og som bør rengjøres ekstra godt.
Les mer

Hva skjer med hybriden

Helsevesenet har vedtatt omfattende tiltak for å hindre spredning av koronaviruset. Oppfordringen er at man skal holde seg hjemme og unngå reising som ikke er høyst nødvendig, og mange av oss lar derfor bilen få stå så mye som mulig.
Les mer

Hvor ofte bør jeg bytte dekk?

Norge er et land med krevende vær- og føreforhold, og det stilles store sikkerhetskrav til både bil og fører. Dekk er et av de viktigste sikkerhetstiltakene vi har, og å kjøre rundt på dårlige dekk kan være noe av det farligste du gjør. Det er viktig med kunnskap om dekk for å minimere risikoen for ulykker.
Les mer

Hvor stor del av tiden kjører nye Yaris Hybrid elektrisk?

Nye Yaris er vår mest effektive selvladende hybrid noensinne. Men hvor stor del av tiden er det egentlig mulig å kjøre elektrisk for en bil som ikke lades med kabel? Det ville vi finne ut.
Les mer

HYBRID + TILHENGER = SANT

Når du kjøper en hybridbil fra Toyota, slipper du å la tilhengeren stå. Nordmenn er verdensmestere i å kjøre med tilhenger etter bilen, og tidligere har hybrid vært kjent for å by på problemer i den sammenhengen. Det gjelder ikke lenger.
Les mer

HYBRID VS PLUG-IN HYBRID

I høst er endelig Toyota RAV4 Plug-in Hybrid her. Samtidig fortsetter selvfølgelig fullhybriden vi kjenner fra før. Hva er egentlig forskjellen på de to, og hvilken skal du velge?
Les mer

Hydrogen

Det dukker ofte opp mange kreative og nyskapende forslag når bransjen skal se for seg fremtidens biler. En sånn idé er allerede virkelighet.
Les mer

Hydrogen for alle

Nå kommer storsatsningen på hydrogen som drivstoff. Først ut er det danske selskapet Everfuel, som har planer om å bygge et bredt nettverk av hydrogenstasjoner i Norge, Sverige og Danmark. De forteller at de har som mål at 1/3 av befolkningen skal bo under 15 km fra en hydrogenstasjon innen 2023.
Les mer

Hydrogen som drivstoff

Siden det er relativt nytt at biler bruker hydrogen som «energibærer» eller «drivstoff», er det nok noen som er skeptiske. Det er forståelig, og helt normalt, når vi møter noe som virker nytt og ukjent.
Les mer

Hydrogen – trenger vi det?

Vi bor i et land med rikelig vannkraft og har verdensrekord i å eie batterielektriske biler. Det kan være vanskelig  å umiddelbart se behovet for å lade biler med hydrogen. Men bare ved å flytte blikket noen mil sørover, til de flate landskapene i Danmark og Tyskland, forstår vi at norske forhold ikke er typisk for den globale virkeligheten.
Les mer

Hydrogenbyen Bodo

«Nye smarte Bodø» er sannsynligvis det mest ambisiøse smartby-prosjektet i Norge. Målet er å skape en grønn fremtidsby i verdensklasse.
Les mer

Informasjon covid-19

Les om tiltakene Toyota Motor Europe har gjort som svar på den nåværende COVID-19-pandemien i Europa. Under finner du også informasjon fra Toyota Financial Services.
Les mer

Jaxas månebilprosjekt

Toyota og den japanske romforskningsorganisasjonen, JAXA, samarbeider for å utvikle et hydrogendrevet kjøretøy som skal brukes til å utforske Månen og – en gang i fremtiden – også Mars.
Les mer

Land Cruiser-historien

Hvordan beskriver du en bil som har oppnådd legendarisk status over hele verden; er det riktige ordet slitesterk, røff, pålitelig eller ustoppelig? Land Cruiser er alt dette, og mere til. Likefullt klarer ikke disse ordene fullt ut å formidle hvordan denne bilen gjennom mer enn 60 år har blitt målestokk for uslåelig kvalitet; en bil som er bygd for å overleve den harde virkeligheten hvor som helst på kloden.
Les mer

Målinger viser: Toyotas hybrider kjører 50% elektrisk

Helt siden Prius kom på markedet i 1997 har Toyota vært en pionér innen utviklingen av mer miljøvennlige biler. I dag er ikke Prius lenger alene om å være hybrid, for nå er brorparten av bilparken til Toyota tilgjengelig som selvladende- eller Plug-In hybrider.
Les mer

Nyttekjøretøy med legendarisk driftssikkerhet fra Toyota

Toyota har nyttekjøretøy for alle formål og behov.
Les mer

SKITEKNIKK MED KLÆBO

Toyota er stolte av samarbeidet med Johannes Høsflot Klæbo, og i disse eksklusive videoene kan du se hvordan OL vinneren bruker sin fantastiske teknikk som har sendt han til topps i langrennssporten.
Les mer

Slik virker fremtidens superbatteri

Fremtidens el- og hybridbiler vil få lengre rekkevidde, de vil lade raskere og koste mindre – samtidig som de vil kreve færre ressurser fra naturen. Toyota er godt på vei i utviklingen av fremtidens superbatteri som vil revolusjonere elektrifiserte kjøretøy.
Les mer

Så elektrisk kjører Toyotas hybrider

En lang rekke testturer med ulike distanser og terreng har gitt Toyota svar på spørsmålet mange har stilt seg - hvor elektrisk kjører hybridene deres?
Les mer

Tor Martin og Samboeren kjørte Norge rundt i Corolla KE30

Tor Martin Nettum vant sommerkonkurransen vår på Facebook med bildet under. Han har delt stort og smått om historien bak valget av bilen, den 3 uker lange turen med Corolla KE30 og fantastiske bilder han selv har tatt av det vakre landskapet i Norge. Kanskje du får inspirasjon til hvor du skal legge Norgesferien med Toyota til neste år?
Les mer

Toyota Mirai: Hydrogenbilen med eget kraftverk

Til forskjell fra batterielektriske biler som lades med strøm som blir produsert i sanntid under lading, er Toyota Mirai en elbil som lager elektrisk energi mens den kjører.
Les mer

Toyota RAV4

RAV4 har kastet seg på statistikken over Toyota-modeller som har oppnådd et åttesifret antall solgte eksemplarer. Det totale salgstallet for den bestselgende SUVen passerte 10 millioner i slutten av februar 2020, fordelt på de fem generasjonene av modellen som har blitt produsert siden 1994.
Les mer

Toyota størst i taxibransjen

Driftssikkerhet, fremkommelighet og god plass til passasjerer er blant grunnene til at taxisjåfører foretrekker Toyota. Målrettet arbeid har gitt Toyota posisjonen som taximerke nummer én i Norge.
Les mer

Toyota støtter verdens første hydrogenskip

Hydrogenskipet Energy Observer kan meget godt være første steg på veien mot skipsfart uten utslipp.
Les mer

Toyotas designprosess

Hos Toyota handler ikke design bare om hvordan ting ser ut, men også om sikkerhet, miljøpåvirkning og viktigst av alt, hva som passer for sluttbrukeren. Våre kreative ingeniører jobber tett med designere og modellmakere for å sikre at enhver god idé får muligheten til å se dagens lys.
Les mer

Toyotas nyeste ambassadør går egne veier

Da Toyota og Johannes Høsflot Klæbo møttes for første gang for å diskutere et samarbeid var det full klaff fra første stund.
Les mer

Verdens mest solgte bil

Kjøper du en Toyota, vet du at dette er en av verdens mest solgte bilmerke. Den samme kåringen viser også at Toyota RAV4 er verdens mest solgte SUV.
Les mer

Yaris: den mest pålitelige småbilen

Et av de kanskje viktigste kriteriene for kjøp av ny bil, er at den er sikker i drift. Ifølge en ny undersøkelse gjennomført av ADAC (Tysklands Automobil-forbund) kan du stole på at Yaris tar deg trygt fram til reisemålet – og hjem igjen.
Les mer

Hilux vant International Pickup Award 2022

Fire modeller konkurrerte om førsteplassen i den internasjonale kåringen, men det var kun én vinner: Med 65 poeng gikk den legendariske arbeidshesten Toyota Hilux av med seieren som årets pickup.

 

Les mer

Verdens mest verdifulle bilmerke for 10. året på rad

Konsulentselskapet Interbrand har offentliggjort listen over de 100 mest verdifulle merkevarene for 2021. De siste 10 årene har Toyota parkert på toppen av bilmerkene i “Best Global Brands”.

 

Les mer

Toyota er Norges mest anbefalte merkevare

Toyota topper BrandIndex-listen og inntar dermed førsteplassen på YouGovs Recommend-rangering 2021.

Les mer

Norsk kundebarometer 2020

Toyota kjører forbi alle sine konkurrenter i årets ferske utgave av Norsk Kundebarometer. Med en score på 82,6 poeng havner Toyota øverst av alle bilforhandlere og på fjerdeplass totalt på listen over de 153 selskapene som har fått sin kundetilfredshet målt av Norsk Kundebarometer.

 

Les mer

Selvladende hybrid vs. plug-in

Da bilforbundet ADAC, det tyske motstykket til vårt eget NAF, for en tid tilbake spilte de mest populære plug-inn hybridene opp mot hverandre, var det en modell som gjorde rent bord: Prius Plug-in hybrid.

 

Les mer

Sikkerheten rundt hydrogengassen i Mirai

Siden 2015 er flere tusen Toyota Mirai hverdagstestet.

 

Les mer

Toyota RAV4 Plug-In Hybrid

Nå kan du bestille RAV4 Plug-in Hybrid. Toyota Norge tror modellen vil bli den mest populære hybridbilen i Norge i 2020.
Les mer

Toyota verdens mest verdifulle bilmerke

Hvert år publiserer konsulentselskapet Interbrand listen "Best Global Brands". Toyota tar førsteplassen som mest verdifulle bilmerke for 9. året på rad.
Les mer

Toyota Yaris er kåret til årets bil i Europa

En jury med 59 motorjournalister fra forskjellige europeiske land, har plassert nye Toyota Yaris på toppen av pallen som Årets bil i Europa. 29 nye bilmodeller stilte opprinnelig til start, 7 nådde finaleheatet, blant dem 3 elbiler, men i år var nye Toyota Yaris uslåelig.
Les mer

Årets vinterbil 2020

Etter omfattende testing av nye bilmodeller er dommen klar: Toyota Corolla TS Hybrid er årets vinterbil i 2020.
Les mer