1. Nyheter
  2. Aktuelt
  3. Toyota bZ4X - Norges nest mest populære bil så langt i år
Jeg ønsker å...

Toyota bZ4X er Norges nest mest populære bil så langt i år

I et tregt nybilmarked, viser elbilen Toyota bZ4X seg frem på topplisten over nyregistrerte biler i 2023. – Bilen har truffet et behov i markedet, sier Toyota Norge-sjef Piotr Pawlak.

Totalt er 661 nye helelektriske SUV Toyota bZ4X registrert så langt i år, viser ferske tall fra Opplysningsrådet for veitrafikken. Det utgjorde syv prosent av de 9299 nyregistrerte personbilene i løpet av januar og februar. Til sammenligning ble 16.105 biler registrert i samme periode i 2022.

– Avgiftsendringer og utfordrende makroøkonomiske forholdene, i tillegg til lang leveringstid på flere bilmodeller, er årsaken til nedgangen i totalmarkedet. For Toyotas del har vi imidlertid god tilgjengelighet på flere av de mest populære modellene. Samtidig er det fortsatt mange som har behov for ny bil og vi er godt fornøyde med å se at vår første helelektriske SUV Toyota bZ4X har truffet dette behovet og hevder seg på topplisten, sier Piotr Pawlak, leder for Toyota Norge.

  • Toyota bZ4X ble lansert i Norge mot slutten av fjoråret og leveres ut til bilkjøpere i alle deler av landet. Modellen har fått svært gode tilbakemeldinger på kjøreegenskaper og fremkommelighet.

    – Vi har mange fornøyde kunder som særlig skryter av bilens fremkommelighet og komfort. Den utvidede batterigarantien på inntil én million kilometer eller ti år, er også viktig for mange i valget av denne bilen. Når det gjelder rekkevidden til bilen, gjennomføres det nå flere justeringer som gjør at vi svarer opp på kundenes tilbakemeldinger, sier Pawlak.

Også andre av Toyotas personbilmodeller gjør det bra i markedet så langt i år, med 1396 nyregistrerte biler, tilsvarende en markedsandel på 15 prosent. Dermed er Toyota det tredje største bilmerket både innenfor elbiler og totalt for personbiler. I markedet for varebiler har Toyota en markedsandel på 22 prosent så langt i år med 638 nyregistrerte biler, hvorav nær halvparten er elektriske.

Toyota Yaris Cross, Toyota Corolla Cross og Toyota RAV4 og er alle på topp 20-listen over personbilene med flest nyregistreringer.

– Toyota Corolla Cross er nylig lansert i markedet og det er positivt at den allerede gjør seg bemerket. Norske bilkjøpere er forskjellige og Toyota er opptatt av å tilby modeller som passer de ulikes behov. Gjennom vårt brede utvalg av energieffektive modeller i ulike størrelser og design, så treffer vi kundenes behov på en god måte.