1. Nyheter
 2. Aktuelt
 3. Yaris den mest palitelige smabilen
Jeg ønsker å...

Yaris: den mest pålitelige småbilen

De siste 20 årene

Et av de kanskje viktigste kriteriene for kjøp av ny bil, er at den er sikker i drift. Ifølge en ny undersøkelse gjennomført av ADAC (Tysklands Automobil-forbund) kan du stole på at Yaris tar deg trygt fram til reisemålet – og hjem igjen. Resultatet for 2020 viser nemlig at Toyota-modellen er bilen med færrest stopp langs veien siden 2000.

«Absolutt på topp er Toyota Yaris, som uten unntak får karakteren svært god eller god driftssikkerhet i alle årganger» (dinside.no, 2020).

Best på nødstopp-statistikken

«Er du redd for å få stopp langs veien, er dette bilen du bør velge: Toyota Yaris er den mest driftssikre bilen – også som gammel» (dinside.no, 2020). Slik innleder Dinside.no saken om Bilene som bare går og går. Undersøkelsen er basert på statistikk for alle de 3,8 millioner bilene ADAC måtte bistå langs veien i 2019. Blant 113 modeller fra 25 bilmerker, er det Norges mest populære småbil som blir vurdert som den mest driftssikre – både i dag og de siste 20 årene.

 • Teknisk ansvarlig i Toyota Norge, Jan Ove Kaarbø, gleder seg over resultatene fra undersøkelsen:

  Dette er hyggelige nyheter, og resultatene står i stil med forventningene om at Yaris er en trygg og driftssikker bil. På generelt grunnlag er det svært få feil på hybridsystemene til Toyota. Sammenliknet med en konvensjonell bensin- eller dieselmotor er hybridsystemet vårt mye mer stabilt, forteller han.

  Henning Stærnes, Produktsjef hos Toyota Norge, er også fornøyd med plasseringen: – Vi mener Yaris er en modell av svært høy kvalitet gjennom mange år, og det er veldig stas at ADAC også bekrefter dette i sin nødstopp-statistikk.

 • Produktsjef Henning Stærnes

 • Helt ny innefra og ut

  Nye Yaris Hybrid får et helt nytt design, samt et sterkt og dynamisk uttrykk. Og ikke bare blir den morsommere å kjøre, den blir også enda tryggere. Med utvidet Safety Sense-pakke blir modellen den sikreste Yarisen Toyota noen gang har produsert. Tyngdepunket i den nye modellen er 15 mm lavere enn forgjengeren, og forbedret vektbalanse i chassiset bidrar til mer stabilitet under bremsing og mindre krenging. Den helt nye Yaris leveres blant annet med eget system for kollisjonsvern, skiltlesing, fartsholder og filsentreringsassistanse.

 • Nye Yaris er utviklet for beskyttelse av passasjerer i henhold til de strengere standardene som introduseres i 2020. For eksempel for å beskytte passasjerene bedre ved en kollisjon fra siden, er nye Yaris den første bilen i kompaktsegmentet som kommer med en midtkollisjonspute.

  I tillegg får modellen et nyutviklet litium-ionbatteri, som bidrar til 19 % forbedring av drivstofføkonomien og reduserer CO2-utslippet til 86 g/km. Toyota har jobbet med kontinuerlig forbedring av sin hybridteknologi i over 20 år, og nye Yaris får et helt nytt og mer effektivt hybridsystem med en TNGA 3-sylinders motor.

 • Dinside.no: Yaris mest sikker i drift Tysklands Automobil-forbund (ADAC) har laget statistikk på alle de 3,8 millioner bilene de hjalp med problemer langs veien i 2019. Best ut kommer Toyota Yaris.

 • Aygo best blant de minste

  ADAC har gitt betegnelsen «Topp» til totalt 37 modeller, og i år som i i fjor er Toyota Aygo det mest stabile merket i sitt segment. Sammen med VW Fox er Aygo alene om å få denne scoren blant de aller minste bilene. Undersøkelsen viser med andre ord at Yaris og Aygo er driftssikre og pålitelige biler, som bare går og går.

  Nye Yaris Hybrid er i salg allerede 10. september, så det er bare å glede seg!