1. Nyheter
  2. Aktuelt
  3. Toyota topper listerne
Jeg ønsker å...

TOYOTA TOPPER LISTENE!

Utregningen er gjort, og tallene er klare. Corolla er verdens mest solgte bil, og som nr to kommer RAV4!

I år topper Toyota statistikken over verdens mest solgte biler, for ellevte år på rad – med hele 10,5% av markedsandelen for nybil. Det er vi utrolig stolte og takknemlige for! I løpet av 2021 ble det solgt over 8.7 millioner nye toyotaer. Det er en vanvittig økning på hele 8.1% fra 2020, til tross for pandemi og globale transportutfordringer. Det er bransjenettstedet Face2move som står bak den årlige undersøkelsen Global best-selling cars ranking.

Vi mener at bredde i modellutvalget er en vesentlig faktor for markedsledelsen og derfor utvider vi støtt og stadig sortimentet. I 2021 ble både Yaris Cross og Proace City Electric – to helt nye modeller, introdusert i Norge, og i 2022 introduseres enda flere. Bredden i utvalget gjør at de fleste kan finne en modell som passer deres behov, enten det skulle være en kompakt bybil, kraftig SUV eller en pålitelig varebil.

Toyota har ikke bare to, men hele fire modeller blant topp ti på listen over verdens mest solgte bilmodeller. Noe vi er veldig stolte av. 

Verdens mest kjøpte bil

Toyota Corolla er igjen på førsteplass med over 1,1 millioner solgte biler, en økning på 3,6% fra i fjor. Med lavt tyngdepunkt, moderne sikkerhetssystemer og hybridmotor som både lader mens du kjører – og kjører elektrisk 50% av tiden, får du en romslig og kraftfull familiebil. Kanskje ikke så rart den topper listen i år også?

 

Les mer om Toyota Corolla

Den ultimate SUV

Toyota RAV4 har vært en av de mest solgte bilene i Norge i flere tiår og nå ligger denne ikoniske SUVen på andre plass i den anerkjente merkevareundersøkelsen. Hybriden har en klasseledende elektrisk rekkevidde på hele 75 km og en kraftig motor på 306 hestekrefter som tar deg fra null til hundre på 6 sekunder. Enten du velger Plug-in eller vanlig hybrid får du en kraftig SUV, som skapt for norske forhold. 
Les mer om Toyota RAV4

Elegant sedan med høy kvalitet

Toyota Camry, en av våre mest fullkomne biler noensinne, gikk opp fire plasser på ett år og nå ligger modellen på femte plass med over 686,000 solgte biler. Med smarte funksjoner og toppmoderne hybridteknologi har Toyota Camry vist seg å være veldig populær igjen. Etter å ha vært borte i flere år, kom den gamle slageren fra 80-tallet tilbake på det norske markedet i 2019 og har siden da vært en storselger her i landet. Camry er den mest lydisolerte Toyotaen noensinne, en kvalitet som perfekt komplimenterer en bil med elegant design, god plass og høy klasse 
Les mer om Toyota Camry

Norges mest populære småbil

Det er kanskje ikke overraskende at man også finner Toyota Yaris på topp ti listen. Faktisk på syvende plass. Den er enkel å parkere i byen, økonomisk og morsom å kjøre. Bilen har vært en stor suksess siden den ble lansert i 1999 og har i nyere tid fått et nytt, sterkt og dynamisk uttrykk. Yaris er den korteste bilen i sin klasse. Selv om den er liten, er det en god og romslig hybrid som er trygg og driftsikker. 
Les mer om Toyota Yaris

Ikke nok med det

Vi er stolte av å si at Toyota ikke bare topper Face2moves liste over verdens mest solgte biler, men vi topper også Yougovs undersøkelse Automotive & mobility rankings 2022 - best brands Norway. Undersøkelsen regner ut en poengsum basert på folks inntrykk, anbefalinger og tilfredshet, samt merkevarenes kvalitet, verdi og omdømme.

Det gleder oss å se at vi har så mange fornøyde kunder! 

 

Artikkel sist oppdatert mai 2022

Trenger du vite mer om egenskapene til en SUV?