1. Nyheter
 2. Aktuelt
 3. Vegard Ylvisaker 71 kjendis
Jeg ønsker å...

Hadde mistet håpet - vant hele sesongen

Vegard Ylvisåker har i løpet av årene opparbeidet seg en rekke titler, både som komiker, musiker, revyartist og programleder. Nå kan han også legge til “Norges tøffeste kjendis” på CVen. Vi har tatt en prat med vinneren selv, og dette kunne han dele med oss om årets sesong.

TV-programmet 71° Nord på TVNorge tar deltakerne ut på en reise som presser hver og en til det ytterste. Gjennom krevende toppturer, beintøffe utfordringer og knallharde etapper får de oppleve de mest idylliske og spektakulære naturperlene Norge har å by på. Vanligvis legger deltakerne ut på tur fra Lindesnes til Nordkapp – men i år stoppet turen på Svalbard, hvor Vegard Ylvisåker stakk av med seieren.

Lenge drømt om å bli med

Vegard har fulgt med på programmet lenge. Helt siden han så det for første gang under militærtjenesten i 1999, har han drømt om å bli med. Siden den gang har tilbudet dukket opp flere ganger, men det har aldri klaffet.

– I år fant opptaket sted midt mellom to prosjekter, og da jeg øynet muligheten var både familien og broren min positive til at jeg skulle delta. Denne gangen lå forholdene rett og slett til rette og det ble jeg veldig glad for!

Fra før er Vegard glad i skog og mark, og har turutstyr liggende i kjelleren som ser godt brukt ut, men i en hektisk hverdag er det ikke like mye tid til dra ut på tur som han skulle ønske.

– Vi har alltid hatt hytte på fjellet og jeg reiser mye dit om sommeren, og er tålig flink til å ta ungene med ut. Men det er veldig gøy når noen andre sier til deg at “nå skal du ut å gå tur i en måned!”

 • Forventningene

  Før konkurransen startet så Vegard for seg at det kom til å bli en rå opplevelse, men som fritidsentusiast er det en luksus å ha en hel måned satt av til å gjøre ting du vanligvis ikke hadde fått tid til.

  – Jeg var ganske forberedt på at jeg kom til å gjøre ting jeg gjerne ikke hadde funnet på å organisere på egenhånd.

  Da konkurransen sparket i gang, startet Vegard med ett mål i tankene.

  – Jeg ville ikke ryke først, og jeg ville prøve og nå så langt som mulig. Det var ingen grunn til å ikke prøve og vinne. 

 • Sjokkerende finale

  Finalen var ganske dramatisk, og målgangen var svært emosjonell.

  – Dagen før målgang hadde jeg egentlig gitt opp, men så forandret plutselig ting seg i løpet av den siste biten.

  – Det var veldig hard konkurranse. Jeg er en lite trent artist og klovn som aldri har drevet med idrett, og som ikke har noen form for forutsetninger til å klare noe fysisk, også plutselig er jeg i finalen med to toppidrettsutøvere! Det var ganske heftig, og det var ikke rå kraft som gjorde at jeg klarte å vinne, men kombinasjonen av at jeg navigerte riktig og at de andre bommet litt.

  – At jeg klarte å snu det var ganske rått. Jeg har sett det så mange ganger på tv at folk har vunnet. Det var virkelig en sånn “nå opplever jeg dette som jeg har sett så mange andre oppleve før”-opplevelse, og som var grunnen til at jeg hadde lyst til å bli med. 

Spesielt en ting var vanskelig

Som deltaker i 71° Nord dyttes du langt utenfor komfortsonen, og selv om turen har mange krevende utfordringer var det en ting som utmerket seg som spesielt vanskelig.

– Det mest krevende, og hvor jeg presterte mye dårligere enn jeg hadde trodd var den aller første tingen vi gjorde når vi skulle henge fra en bro. Der gjorde jeg det veldig mye dårligere enn jeg så for meg, og trodde jeg stod i fare for å ryke ut. Hadde du sett den brua der, ville du ikke sluppet taket. 

 • Har ingenting å utsette på premien

  Med seieren i boks var premien sikret, Toyotas helelektriske SUV, bZ4X.

  Selv har han ikke fått prøvd bilen enda, men forteller at som passasjer, likte han godt opplevelsen. 

 • Oppsummering og tips

  Vegard oppsummerer opplevelsen som en “Once in a lifetime”-opplevelse. Den typen spesielle, unike opplevelser som ikke kan beskrives med ord, og som stort sett bare forekommer en gang.

  Avslutningsvis gir Vegard tre råd til de neste som skal begi seg ut på 71° Nords eventyrlige reise.

  – Ikke ta på for mye klær, det ser alltid ut som om folk har så mye klær på. Det er ikke så farlig å fryse litt.

  – Ikke vær opphengt i masse turutstyr, men ha kikkert og stropper!

  – Vær hyggelig!