1. Nyheter
  2. Aktuelt
  3. Nybilkjøpere sender Toyota til topps i stor kåring
Jeg ønsker å...

Nybilkjøpere sender Toyota til topps i stor kåring

Ferske bilkjøpere har kåret Toyota til det foretrukne bilmerket i Norge i den årlige kåringen Kantar Bilindeks.

Nok en gang går Toyota helt til topps i den tradisjonsrike kåringen der oppfatninger fra tusenvis av nybilkjøpere knyttes sammen med salgstall i det norske markedet.

­– Toyota har vunnet denne årlige kåringen flere ganger tidligere og scorer jevnt over høyt på alle parametere som er viktige for nybilkjøpere. Markedets inntrykk av Toyota er svært godt, og kundene er blant markedets mest tilfredse, sier bilmarkedsekspert Anders Hovde i Kantar, som er ansvarlig for undersøkelsen.

  • Siden 1996 har Kantar Bilindeks, som utføres i samarbeid med Aller, målt hvordan ulike bilmerker er rangert blant norske nybilkjøpere. Årets undersøkelse bygger på intervju gjennomført i oktober med 2000 personer som i løpet av de siste 12 månedene har kjøpt eller leaset fabrikkny bil i Norge.

    I undersøkelsen trekker nybilkjøperne særlig frem gode kjøreegenskaper og firehjulstrekk som det viktigste ved valg av ny bil. Og på oppfølgingsspørsmål om hvilke faktorer som var med på å påvirke det endelige valget, pekes det på bilmerket renommé og erfaring fra testkjøring.

    – Seieren er enorm tillitserklæring fra norske nybilkjøperne, som vi er svært takknemlig for. Vi er stolte av å tilby biler som leverer på de viktige faktorene ved valg av bil, i tillegg til at solid arbeid fra våre leverandører gjennom mange år har bygget opp et sterkt renommé blant kundene. Denne omfattende undersøkelsen henger høyt og bekrefter, i likhet med resultatene i Norsk Kundebarometer og AutoIndex, at Toyota har bilbransjens mest fornøyde kunder, sier Piotr Pawlak, administrerende direktør i Toyota Norge.

Toyota får topp-plasseringen ved at bilmerket har solide salgstall, i tillegg til at det scorer gjennomgående høyt på alle vurderte faktorer slik som kjennskap, tilfredshet og inntrykk. I vurderingen av merkeforhandleren som har høyest tilfredshet og preferanse er Toyota nummer to, rett bak søstermerket Lexus,

Til tross for at bilsalget er svakere enn normalt om dagen, opplever Toyota medvind. Senest i oktober var Toyota landets mest populære bilmerke, spesielt som følge av suksessen til elbilen bZ4X.

– Toyota bZ4X er en bil der kjøreegenskapene, som trekkes frem i Bilindeks-undersøkelsen som den viktigste faktoren, er noe mange peker på. Nå vil flere tusen norske bileiere for første gang oppleve elbilen på vinterføre, og der vil førerstøttesystemer, firehjultrekken og AWD-systemet med X-mode stabilitet og fremkommelighet virkelig komme til sin fulle rett, sier Pawlak.

Fakta om Kantar Bilindeks:

* Årlig undersøkelse utført av Kantar i samarbeid med Aller

* 2000 respondenter som utgjøres av personer som har anskaffet fabrikkny bil i løpet av de siste 12 månedene (kjøp og leasing)

* Utvalget er korrigert ut fra registreringstall fra OFV (Opplysningsrådet for Veitrafikken) slik at det blir representativt

* Undersøkelsen er gjennomført mellom 1. – 20. oktober