1. Nyheter
  2. Aktuelt
  3. Arets bil 2021 Yaris
Jeg ønsker å...

Toyota Yaris er kåret til årets bil i Europa

En jury med 59 motorjournalister fra forskjellige europeiske land, har plassert nye Toyota Yaris på toppen av pallen som Årets bil i Europa. 29 nye bilmodeller stilte opprinnelig til start, 7 nådde finaleheatet, blant dem 3 elbiler, men i år var nye Toyota Yaris uslåelig.

Det er en rekke faktorer som har gjort nye Yaris til en vinner. Juryen trekker blant annet frem hybridteknologien, de lave utslippene, kjøreegenskapene og den gunstige prisingen. I tillegg nevnes også de avanserte sikkerhetsteknologiene (som er klasseledende) og et design som oppleves som attraktivt. At Toyota ved siden av den «vanlige» Yaris også har lansert grombilen GR Yaris, som allerede i januar kalt årets artigste bilopplevelse, har selvsagt ikke svekket bilens status.

  • For noen dager siden ble det også klart at den nye Yaris i januar for første gang inntok plassen som Europas bestselgende bilmodell. Riktignok produseres Yaris i Frankrike, men det er første gang i historien at et japansk bilmerke har nådd salgstoppen i vår verdensdel. For Europa som helhet er nå 80% av Yarissalget hybrider, i Norge 100%.

    Årets seier er Toyotas 3. topplassering i denne kåringen. Den første versjonen av Yaris vant helt tilbake i 2000, mens Toyota Prius ble vinner i 2005. Yaris er nå i sin 4. generasjon, og alle har nådd finalen i Årets bil.

    Årets bil i Europa anses som den mest prestisjefylte heder en bilmodell kan få, og en seier i denne årlige konkurransen har selvsagt stor betydning for bilen som vinner.

    Ekstra spennende blir det å følge Yarissalget videre utover året når enda en modellvariant blir tilgjengelig: Til høsten kommer kompakt-SUVen Yaris Cross på markedet i Norge.

  • Årets bil i Europa - Toyota Yaris