1. Nyheter
 2. Aktuelt
 3. Arets Vinterbil Corolla TS
Jeg ønsker å...

ÅRETS VINTERBIL 2020

COROLLA TS HYBRID
 • Dagbladet testet 13 nye biler

  Etter omfattende testing av nye bilmodeller er dommen klar: Toyota Corolla TS Hybrid er årets vinterbil i 2020.

  Hvilken bil hamler egentlig best opp med vinteren? I februar reiste Dagbladet nord for Polarsirkelen til Ivalo i Finland for å teste 13 av de nyeste bilene på markedet i ordentlig røffe, nordiske vinterforhold.

  De nye modellene ble testet grundig på alt en bil må mestre for å frakte deg trygt og komfortabelt gjennom den lange, norske vinteren:

 • ● Kjørekomfort og stabilitet på glatte vinterveier 
  ● Bremser på snø og is 
  ● Evnen til å ta seg opp bratte bakker 
  ● Hvor godt varmeapparatet og de elektriske varmerene i bilen er 
  ● Hvordan bilene klarer kritiske manøvrer på glatt føre 
  ● Hvor godt lys bilene har

  Bilene ble tildelt poeng på en skala fra 1-10 per test-kategori. Etter at alle tester var gjennomført stod Toyota Corolla TS Hybrid igjen som testvinner med en totalscore på 9 av 10 mulige poeng.

Corollas karakterkort

Test

Vekting

Score

Kjøring på vintervei

15%

9

Kritiske manøvrer

15%

10

Veigrep/fremkommelighet

15%

9

Bremser

15%

8

Varme

20%

10

Elektriske varmere

5%

7

Lys og sikt

15%

8

Total karakter

100%

9,0

 • Ikke overraskende

  Produktsjef for Corolla i Toyota Norge, Allan Wågsæther, forteller at han ikke ble veldig overrasket da testresultatet var klart.

  - At Corolla vinner vinterbil-testen er så klart stas og moro, samtidig føles det rett og rimelig, sier Wågsæther. Han mener Corolla har gode forutsetninger for en topplassering blant de 13 nyere bilmodellene i Dagbladets vintertest.

  - Den nye TNGA-plattformen, som Corolla og de andre nye hybridene er bygget på, skaper et solid grunnlag for gode kjøreegenskaper uansett forhold. Bilen har også ny, kjøreglad 2.0l motor som gir den mer kraft enn før. Legger du til fire generasjoners hybridkunnskap og 

 • toppmoderne teknologi, så får du et produkt som presterer helt i toppen, sier Wågsæther.

  Hybrid + vinter = sant

  Toyota Corolla er verdens mest kjøpte bilmodell, og i 2019 fikk den et etterlengtet comeback i Norge med sin tolvte generasjon. Selv om bilen lages for et bredt publikum verden over, der kjøreforholdene er annerledes enn her oppe i nord, viser det seg altså at den nye hybriden er svært godt rustet også for den norske vinteren. Hybridene har mange egenskaper som gjør dem til gode vinterbiler: de starter lett i kulda, har godt veigrep og upåvirket rekkevidde i kaldt klima.