1. Nyheter
 2. Aktuelt
 3. Hvem lager de mest pålitelige bilene?
Jeg ønsker å...

Hvem lager de mest pålitelige bilene?

Etter å ha fått tilbakemeldinger fra over 300.000 bileiere, har «Consumers Report» (CR) plassert modeller fra Toyota-konsernet på 5 av de 10 øverste plassene på sin årlige pålitelighetsrangering. Den omfattende undersøkelsen dekker modeller fra over 30 forskjellige produsenter. Og Toyota er altså en klar vinner i 2022!

En enorm mengde info fra bileiere

Consumers Report (CR) er en amerikansk «forbrukerrapport» som undersøker og tester nesten alle slags produkter – inkludert biler. CR samler hvert år inn data om eventuelle problemer eierne har hatt med nye biler. Problemene er inndelt i 17 forskjellige kategorier, og det dreier seg om alt fra enklere ting som hylende bremser og feil på setetrekk og paneler til alvorlige forhold som nødvendige reparasjoner av girkasser, motor og elektronikk.

Med data fra over 300.000 eiere av biler i årgangene 2020 til 2022, får CR grunnlag for å vurdere påliteligheten til alle de populære modellene på markedet. Målet for CR er å vise bilkjøpere hvor bra de forskjellige bilene er og hvor omfattende og alvorlige eventuelle problemer er. Hver modell som er med i undersøkelsen får en pålitelighetsscore, fra 1 til 100 poeng.

 • 1. plass
  Bilen som kom på førsteplass med en pålitelighetscore på 93 poeng, er Toyota Corolla Hybrid. Corolla-navnet er nå tilbake for fullt også her hos oss, etter at Auris er faset ut og det tradisjonsrike navnet igjen er aktivert for Toyotas modeller i C-segmentet i Europa. I Norge finnes Corolla Hybrid i 3 grunnmodeller; 5-dørs, stasjonsvogn (TS) og den nye Corolla Cross.

  2. plass
  Det er et konsern-søsken som plasserer seg som en god nr. 2 på listen: Her ligger Lexus GX med 91 poeng. GX er betegnelsen Lexus bruker på sin utgave av Land Cruiser.

  Dette betyr at det ble dobbeltseier til modeller fra Toyotakonsernet i denne store, amerikanske pålitelighetsundersøkelsen! 

 • 3. plass
  Men også 3.-plassen inntas av en Toyotamodell. Her finner du Toyota Prius som scorer 89 poeng. Toyota Prius er den første hybridbilen som ble serieprodusert og lansert for 25 år siden. Hybrid­tekno­logien er utviklet videre i alle årene siden og Toyota har nå et bredt tilbud av hybrid­modeller. 

  Et lite hopp til 7. plass
  Den 4. modellen fra Toyota på listen får 81 poeng og går inn på en 7.-plass. Og denne gangen gjelder det Toyota Corolla med forbrenningsmotor, en modell som ikke lenger markeds­føres som nybil i Norge. Modellen er imidlertid godt kjent hos oss hvor den har et godt renommé med mange fornøyde eiere. Modellen var i salg fra 1967 til 2014 – nesten 50 år.

Siste modell på listen
Femte og siste Toyota-modell på Topp 10-listen er den ladbare Toyota Prius, som har fått en score på 77 poeng. Med 3 hybridmodeller fra Toyota blant topp-10, bekrefter denne undersøkelsen fra CR resultatene fra flere andre undersøkelser som viser at også de teknisk avanserte hybrid­modellene fra Toyota er svært pålitelige med minimalt med feil.