1. Nyheter
  2. Aktuelt
  3. Tilbake på varebiltoppen
Jeg ønsker å...

Tilbake på varebiltoppen!

Endelig! Toyota er tilbake der vi hører hjemme, på toppen av listene. Vi var nær i 2021 også, men da smatt VW forbi på målstreken, etter at vi hadde ledet an i 51 uker.

Det er Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV) som offentliggjør tallene, som viser at Toyota hadde registrert 224 flere varebiler enn Volkswagen i 2022.

- Det er klart vi er glade for de høye tallene. Men aller mest jubler vi for at markedet har respondert så godt på vårt langsiktige arbeid med varebiler gjennom mange år, sier Hans-Petter Bakken, nyttekjøretøyansvarlig i Toyota Norge.

- Dette er en lagseier, og hadde ikke vært mulig uten vårt nære samarbeid både med Toyota som leverer bilene, og forhandlerne som sørger for at kundene får både bilen og oppfølgingen de trenger i det daglige, avslutter Bakken.

Det er lenge siden vi utvidet fokuset til å handle om mer enn bilene. Kundene, enten det er bedrifter eller privatpersoner, er opptatt av å ha en bil som leverer i det daglige. Og en leverandør som tar dette på alvor. Derfor skal de hele tiden oppleve et bilhold med Toyota i ryggen. Dette er mer enn et slagord, det inneholder forsikrings- og finansieringsløsninger, og en rekke konkrete fordeler og tjenester, slik som veihjelp, lånebil, ekspress-service og rask tilgang på deler over hele landet.

Nyttekjøretøy-ansvarlig i Toyota Norge, Petter Bakken (t.h), sammen med Informasjonssjef, Espen Olsen.

Informasjonssjef Espen Olsen kommenterer tallene slik:

- I motsetning til hos mange av de andre merkene, er det ikke én modell som gjør utslaget for oss. Det er en lagseier her også. Du finner faktisk fire forskjellige Toyotaer inne blant de åtte mest solgte. Øverst av disse er våre nye elektriske varebiler Proace Electric og den lille arbeidshesten Proace City Electric. Tett fulgt av de to traverne Hilux og Land Cruiser, forteller Olsen.

Det tar vi som et godt tegn på at vi har truffet godt med både service, sortiment og pris. Og at vi er på rett vei. Bring on 2023!

Her er oversikten over de ti mest registrerte varebilene i 2022:

Flest registrerte varebiler 2022:

Toyota
6.118
Volkswagen
5.894
Mercedes-Benz
5.038
Ford
3.308
Peugeot
2.051
Opel
1.467
Citroën
1.108
Isuzu
744
Maxus
619
Renault
598
Kilde: Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV)