1. Nyheter
 2. Generelt
 3. Birgit Skarstein startup
Jeg ønsker å...

BIRGIT SKARSTEIN FRONTER TOYOTAS INTERNASJONALE GRÜNDERKÅRING

Den norske paralympicsutøveren Birgit Skarstein deltok som jurymedlem når Toyota Motor Europe plukket ut noen av de fremste oppstartsselskaper innenfor sosiale inkluderende mobilitet og fremtidens mobilitetsløsninger.

Toyota Startup Awards samlet denne uken åtte utvalgte oppstartsselskaper i Barcelona der de presenterte sin teknologi for en jury bestående av representanter fra Toyota Motor Europe, Handelshøyskolen ISDI og en av Norges største gullkandidater til paralympics i august, Birgit Skarstein.

- Det er fantastisk å oppleve hvordan ny teknologi er med på å gi superkrefter til mennesker med nedsatt funksjonsevne. For at vi skal utløse det potensialet som ligger i å forbedre hverdagen til de mange med utfordringer i dag, er vi avhengig av at gode ideer og innovasjon løftes frem og ut. Jeg er stolt av å være med på denne viktige jobben sammen med Toyota, sier Birgit Skarstein.

Hennes engasjement innenfor sosialt entreprenørskap ble for alvor vekket i etterkant av World Economic Annual Meeting i Davos i 2016. Hennes oppsummering i etterkant av møtet, der hun omtaler den fjerde industrielle revolusjons betydning for mobilitetsløsninger, ble trukket frem som et av møtets viktigste bidrag.

Nesten 200 oppstartsbedrifter fra 45 land søkte om å få være med i historiens første Toyota Startup Awards. Blant disse ble åtte selskaper invitert til å presentere sin teknologi og løsninger for juryen i Barcelona. Fem vinnere ble tilbudt plass ved Toyota Startup Accelerator-programmet, som inkluderer veiledning og finansiering.

- Toyota har gjennom mange tiår vist hvilke utrolige fremskritt vi kan få til gjennom mobilitetsteknologi. Likevel er vi bare i starten av å se hvordan teknologi kan gi alle mennesker friheten til å bevege seg. Her vil ny teknologi og nye innovasjoner være avgjørende, og vi er dypt imponerte over nivået på oppstartsbedriftene som presenterte seg i Barcelona, sier Espen Olsen, informasjonssjef i Toyota Norge.

 • OM BIRGIT SKARSTEIN:

  ● Utover å være en av Norges gullkandidater til paralympics i august, har Birgit Skarstein i flere år engasjert seg innenfor sosial entreprenørskap.

  ● Hun var medinitiativtaker til etableringen av Stiftelsen VI, som jobber med inkludering av mennesker med nedsatt funksjonsevne i samfunnet, og er i dag styremedlem for en rekke store stiftelser.

 • ● Skarstein var blant Norges første representanter i Global Shapers, en organisasjon etablert av World Economic Forum.

  ● Hun deltok på World Economic Forum Annual Meeting i Davos i 2016, og hennes innlegg i etterkant ble oppsummert som et av møtets ni viktigste bidrag. I dette innlegget skriver hun om mulighetene den fjerde industrielle revolusjonen vil gi av mobilitetsløsninger. Det er slike løsninger hun nå vil heie frem sammen med Toyota.

Om Toyota Startup Award

 • Etablert av Toyota Motor Europe i samarbeid med handelshøyskolen ISDI og ISDI Accelerator
 •  Konkurransen er for selskaper som jobber for å forenkle hverdagen med funksjonsnedsettelser gjennom innovative mobilitetsløsninger.
 • Åtte startups ble invitert til å delta på 4YFN-messen i Barcelona fra i februar 2020. Der fikk selskapene mulighet til å vise fram produktene/tjenestene sine i Toyota-standen og delta i en pitchekonkurranse foran en jury valgt av TME. Vinnerne vil bli tilbudt en plass ved Toyota Accelerator Program
 • Kriteriet er at selskapene må jobbe innenfor sosialt inkluderende mobilitet, tilgjengelighet eller nye mobilitetsløsninger.

OVERSIKT OVER DE ÅTTE UTVALGTE OPPSTARTSBEDRIFTER: