1. Nyheter
 2. Generelt
 3. Yaris rekkeviddetest
Jeg ønsker å...

Sannhetens time:

Hvor stor del av tiden kjører nye Yaris hybrid elektrisk?

Nye Yaris er vår mest effektive selvladende hybrid noensinne. Men hvor stor del av tiden er det egentlig mulig å kjøre elektrisk for en bil som ikke lades med kabel? Det ville vi finne ut. Vi tok den med på tre forskjellige turer og målte teste hvor stor del av tiden den kjører elektrisk. Og hvor lite drivstoff den trenger. Hver tur ble dokumentert med en boks fra det finske selskapet Driveco, og resultatene kan du se nedenfor:

 • LANDEVEIEN

  Jevn kjøring i moderat fart gjør at bensinmotoren i lange perioder kan ta seg fri. Våre selvladende hybrider lader og lagrer energi der den kan, og bruker denne der den trengs. De går aldri tom for strøm.

  Distanse: 17 km
  El-andel: 71 %

 • BYEN

  Dette er perfekte omgivelser for våre hybrider. De slår av motoren når de står i ro, kjører elektrisk i lave hastigheter og lader når du bremser. Med andre ord ikke mye å gjøre for bensinmotoren.

  Distanse: 9 km
  El-andel: 80 %

 • MOTORVEIEN

  Nye Yaris Hybrid kan kjøre elektrisk i hastigheter helt opp mot 80 km/t. Og det sømløse samspillet mellom el- og bensinmotoren gir den rask akselerasjon og sørger for at den hele tiden leter etter de mest effektive løsningene.

  Distanse: 80 km
  El-andel: 45 %

Prøvekjør en Yaris Hybrid og opplev gleden av en selvladende Hybrid fra Toyota.

Om testen

Den elektriske andelen er tid kjørt uten bensinmotor igang, inklusiv stopp underveis, delt på hele turens varighet. Det har vært kjørt i henhold til gjeldende fartsgrenser, men grunnet partier med saktegående trafikk, og lyskryss er gjennomsnittlig fart under forventet fart på den aktuelle rute.

Sist oppdatert: 7.12.2020 kl: 11:00