Sannhetens time:

Hvor stor del av tiden kjører nye Yaris Hybrid elektrisk?

Nye Yaris er vår mest effektive selvladende hybrid noensinne. Men hvor stor del av tiden er det egentlig mulig å kjøre elektrisk for en bil som ikke lades med kabel? Det ville vi finne ut. Vi tok den med på tre forskjellige turer og målte teste hvor stor del av tiden den kjører elektrisk. Og hvor lite drivstoff den trenger. Hver tur ble dokumentert med en boks fra det finske selskapet Driveco, og resultatene kan du se nedenfor:

LANDEVEIEN

Jevn kjøring i moderat fart gjør at bensinmotoren i lange perioder kan ta seg fri. Våre selvladende hybrider lader og lagrer energi der den kan, og bruker denne der den trengs. De går aldri tom for strøm.

Distanse: 17 km
El-andel: 71 %

Se video

BYEN

Dette er perfekte omgivelser for våre hybrider. De slår av motoren når de står i ro, kjører elektrisk i lave hastigheter og lader når du bremser. Med andre ord ikke mye å gjøre for bensinmotoren.

Distanse: 9 km
El-andel: 80 %

Se video

MOTORVEIEN

Nye Yaris Hybrid kan kjøre elektrisk i hastigheter helt opp mot 80 km/t. Og det sømløse samspillet mellom el- og bensinmotoren gir den rask akselerasjon og sørger for at den hele tiden leter etter de mest effektive løsningene.

Distanse: 80 km
El-andel: 45 %

Se video
Prøvekjør en Yaris Hybrid og opplev gleden av en selvladende Hybrid fra Toyota.

Bestill prøvekjøring Finn ut mer om Yaris Hybrid

Om testen

Den elektriske andelen er tid kjørt uten bensinmotor igang, inklusiv stopp underveis, delt på hele turens varighet. Det har vært kjørt i henhold til gjeldende fartsgrenser, men grunnet partier med saktegående trafikk, og lyskryss er gjennomsnittlig fart under forventet fart på den aktuelle rute.

Sist oppdatert: 7.12.2020 kl: 11:00

Les mer

Ladeboks til bilen Ladeboks til bilen For å få fullt utbytte av en elbil eller ladbar hybrid fra Toyota, er du tjent med en ladeboks fra Toyota. Les mer om hvordan du vil oppleve at en Toyota ladeboks gjør hverdagene enda enklere. Elbil fra Toyota Elbil fra Toyota 19. april 2021 presenterte Toyota sin første elbil. Les mer om den helelektriske bilen som skal hete bZ4X. Her kan du også skrive deg opp på nyhetsbrev. Toyota - Norges mest kjøpte bilmerke i første kvartal Toyota - Norges mest kjøpte bilmerke i første kvartal Med over 6000 nyregistrerte biler så langt i år, topper Toyota listen over landets mest populære bilmerker ved å være størst både på person- og varebil. Les om hvilke modeller som topper statistikken her. Velkommen til Hybrid for Alle Velkommen til Hybrid for Alle Aldri har vi hatt et bredere utvalg av Hybrid. Enten du ser etter en selvladende eller ladbar Hybrid. En bybil, suv eller å kjøre rundt i en luksuriøs sedan har vi en Hybrid for deg. Nå også til supre kampanjepriser.