Sannhetens time:

Hvor stor del av tiden kjører nye Yaris Hybrid elektrisk?

Nye Yaris er vår mest effektive selvladende hybrid noensinne. Men hvor stor del av tiden er det egentlig mulig å kjøre elektrisk for en bil som ikke lades med kabel? Det ville vi finne ut. Vi tok den med på tre forskjellige turer og målte teste hvor stor del av tiden den kjører elektrisk. Og hvor lite drivstoff den trenger. Hver tur ble dokumentert med en boks fra det finske selskapet Driveco, og resultatene kan du se nedenfor:

LANDEVEIEN

Jevn kjøring i moderat fart gjør at bensinmotoren i lange perioder kan ta seg fri. Våre selvladende hybrider lader og lagrer energi der den kan, og bruker denne der den trengs. De går aldri tom for strøm.

Distanse: 17 km
El-andel: 71 %

Se video

BYEN

Dette er perfekte omgivelser for våre hybrider. De slår av motoren når de står i ro, kjører elektrisk i lave hastigheter og lader når du bremser. Med andre ord ikke mye å gjøre for bensinmotoren.

Distanse: 9 km
El-andel: 80 %

Se video

MOTORVEIEN

Nye Yaris Hybrid kan kjøre elektrisk i hastigheter helt opp mot 80 km/t. Og det sømløse samspillet mellom el- og bensinmotoren gir den rask akselerasjon og sørger for at den hele tiden leter etter de mest effektive løsningene.

Distanse: 80 km
El-andel: 45 %

Se video
Prøvekjør en Yaris Hybrid og opplev gleden av en selvladende Hybrid fra Toyota.

Bestill prøvekjøring Finn ut mer om Yaris Hybrid

Om testen

Den elektriske andelen er tid kjørt uten bensinmotor igang, inklusiv stopp underveis, delt på hele turens varighet. Det har vært kjørt i henhold til gjeldende fartsgrenser, men grunnet partier med saktegående trafikk, og lyskryss er gjennomsnittlig fart under forventet fart på den aktuelle rute.

Sist oppdatert: 7.12.2020 kl: 11:00

Les mer

Dro Norge rundt med 77-modell fra Toyota Dro Norge rundt med 77-modell fra Toyota Tor Martin og samboeren har tilbakelagt 4600 kilometer i sin Corolla KE30. Her kan du lese alt om Norgesferien på fire hjul. Hybrid vs Plug-in Hybrid Hybrid vs Plug-in Hybrid I høst er endelig Toyota RAV4 Plug-in Hybrid her. Samtidig fortsetter selvfølgelig fullhybriden vi kjenner fra før. Hva er egentlig forskjellen på de to, og hvilken skal du velge? Yaris: Den mest pålitelige småbilen Yaris: Den mest pålitelige småbilen En ny undersøkelse gjennomført av ADAC (Tysklands Autombil-forbund) viser at Yaris er bilen med færrest feil langs veien - hele 20 år på rad. Jon Almaas: «Jeg jobba knallhardt for den bilen!» Jon Almaas: «Jeg jobba knallhardt for den bilen!» Fjelleventyret er over for denne gang, men vinneren av årets 71 grader nord – Norge tøffeste Kjendis hviler ikke på laurbærene av den grunn. Likevel innrømmer Jon Almaas at overgangen til hverdagen var tøffere enn han hadde forestilt seg.