Toyota best i bransjen

Norsk Innovasjonsindeks

Innovasjonsevne er viktig for å være attraktiv på sikt, sier en av forskerne bak undersøkelsen.

Norsk Innovasjonsindeks (NII) ved Norges Handelshøyskole (NHH) er en nasjonal måling av viktige bransjer og bedrifters innovasjonsevne der kundene er dommerne. Totalt måles 75 bedrifter i 19 bransjer. 300 av kundene til hver bedrift er spurt om hvordan de oppfatter bedriftens innovasjonsevne, hvor attraktiv den er i forhold til konkurrentene og hvor lojale de er til bedriften. Toyota kommer klart best ut blant billeverandørene.

0-100

Alle målingene rangeres langs en skala fra 0 til 100. Med 65 poeng ligger Toyota 8 poeng over snittet for bransjen og 11 poeng over på tvers av bransjer.

– Den bakenforliggende teorien tilsier en endring i kundenes oppfatning av bedriftenes innovasjonsevne vil endre deres oppfatning av bedriftens attraktivitet og dermed deres lojalitet til bedriftene.  De mest konkurransedyktige bedriftene scorer høyt på alle tre variablene, skriver forskerne bak undersøkelsen på NHHs sider.

Toyota mer attraktivt

I forhold til fjoråret har Toyota en framgang på både relativ attraktivitet og lojalitet.

– Vi er glade for å se at både attraktivitet og lojalitet til Toyota øker i forhold til året før. Det er kanskje ingen direkte sammenheng, men det samsvarer godt med den økte markedsandelen vår i forhold til fjoråret, sier markedssjef i Toyota, Per Christian Huse.

Opplevd innovasjonsevne har gått marginalt tilbake i forhold til fjoråret, men det er Huse overbevist om at vil endre seg i årene som kommer.

/

– Toyota annonserte i 2017 et omfattende program for elektrifisering fram mot 2030, vi har en storstilt satsning på mobilitet – utover biler, og Newsweek kåret Toyota til det ’grønneste’ bilselskapet i verden. med god margin til resten av bransjen. Alt dette er vi sikre på at vil vise igjen på innovasjonsindeksen i årene som kommer, avslutter Huse.

Hele listen og mer om Norsk Innovasjonsindeks finner du her.

Relatert innhold

Dine personverninnstillinger

Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg den beste opplevelsen på siden vår, og for å gjøre vår kommunikasjon mer relevant for deg. Du kan endre innstillingene for informasjonskapsler når du selv ønsker.

Endre innstillinger
Les mer om informasjonskapsler