Jon Almaas:

«Jeg jobba knallhardt for den bilen!»

Fjelleventyret er over for denne gang, men vinneren av årets 71 grader nord – Norge tøffeste Kjendis hviler ikke på laurbærene av den grunn. Likevel innrømmer Jon Almaas at overgangen til hverdagen var tøffere enn han hadde forestilt seg.

Almaas er godt i gang med opptak til høstens tv-serier. Energinivået er på topp nå, men han opplevde de første to ukene etter 71 grader nord som ganske spesielle. – Jeg var sliten i både hodet og kroppen, og tilbrakte mye tid på sofaen. Det var helt klart en omstilling, men også en deilig følelse av seier.

Det var godt å kunne slippe jubelen løs på Nordkapp, og jeg ble ekstra glad da programleder Tom Stiansen minnet meg på at jeg faktisk hadde vunnet en RAV4 Plug-in Hybrid. Jeg gav virkelig alt i den konkurransen, og det var verdt hver kilometer!

Utfordrende med manuell navigering

En skulle kanskje tro at tung ryggsekk og bratt terreng var det mest utfordrende, men for Almaas var det ikke det fysiske som krevde mest kapasitet. – Det å finne fram i naturen kun ved hjelp av kart og kompass, det var vanskeligere enn jeg husket. Det begynner å bli en stund siden militæret nå, så det var litt av en utfordring å finne ut av hvor på kartet jeg var. På den annen side var jeg forberedt på det fysiske, så der stilte jeg sterkere enn en del av de andre, forteller han.

jon almaas
INGEN GPS: Jon Almaas syntes det mest utfordrende var å finne fram i terrenget med kart og kompass.
Foto: Håkon Lundkvist
Noterte seg til seier

Almaas forteller at han er seig og utholdende, derimot gruet han seg til konkurransene. – Jeg ville være så godt forberedt som mulig, men en vet jo ikke hva slags puslespill eller labyrinter som dukker opp underveis. I tillegg må man tenke og handle der og da, og jeg er ikke så rask. Likevel var det spesielt én konkurranse han stilte sterkt i, og som han ikke kunne forberede seg til før innspillingen startet, nemlig finalen.

Den notisblokken var et strategisk verktøy hele veien mot Nordkapp, og jeg er veldig glad for at jeg noterte så mye. Det lønner seg å holde øyne og ører åpne, men det er først når du skriver det ned at det virkelig setter seg.

Klar for nye turer

I forkant av programmet gikk Almaas turer med sekk og fjellsko, slik at han fikk testen kroppen. – Jeg har slitt litt med ryggen, og var litt usikker på hvordan det kom til å påvirke formen. Overraskende nok gikk det veldig bra! Det høres kanskje rart ut, men jeg ble fin i ryggen og skuldrene etter å ha sovet en måned i telt - og nå har jeg fått turabstinenser!

Almaas har gått til innkjøp av et seksmannstelt, og håper å få med seg familien ut i naturen. – Jeg må nok lokke med meg ungdommene, men en trenger ikke dra langt for å få en smak av ekspedisjonslivet. Målet er å ta seg en tur i nærområdet med sekk, mat, telt og sovepose. Og mobiltelefonene blir selvfølgelig igjen hjemme, poengterer han.

Allsidig vinnerbil

Allsidig vinnerbilIkke bare gikk han i mål som Norges tøffeste kjendis, Almaas vant også en splitter ny RAV4 Plug-in Hybrid. Både han og familien gleder seg til å få en av Norges mest populære SUV-er gjennom tidene på gårdsplassen. – Det å vinne en bil er en fantastisk ting! Jeg er opptatt av at bilen skal være praktisk, og da er jo RAV4 en perfekt modell for meg. Det er også et stort pluss at den både har god plass i bagasjerommet og hengerfeste - jeg er jo en gjør-det-selv-mann

rav4 plugin
RAV4 PLUG-IN HYBRID: Jon Almaas blir en av de første i Norge som får den helt nye RAV4-modellen.

Under innspillingen fikk flere av deltakerne teste RAV4, og Almaas har allerede rukket å godkjenne designet. Likevel er han klar på at det blir noe helt annet å få sitte i førersetet på vinnerbilen. – Vi kjørte RAV4 ved et par anledninger, og den var romslig og god å sitte i, men jeg må si at jeg gleder meg veldig til å kunne sitte bak rattet på min egen bil.

Stas med hybridteknologi

Almaas har ikke så mye erfaring med Toyota fra tidligere, men gleder seg til å utforske et nytt bilmerke. Den nye RAV4 Plug-in Hybrid får en elektrisk rekkevidde på over 65 km, bedre drivstoffeffektivitet og mindre utslipp enn tilsvarende modeller i segmentet. Det passer Almaas og familien bra.

En Plug-in Hybrid er jo gjerrig på drivstoffet, og det blir jo en del småkjøring, så det bidrar positivt til miljøregnskapet i familien vår, forteller han. Det koster mye å ha en bil, og ikke minst å kjøpe en, så det er jo rene luksusen å faktisk FÅ en! En moderne bil med kombinasjonen av EL og bensin blir bra - både for oss og miljøet, avslutter Almaas.

rav4 jon almaas
HENDA I VÆRET: Før innspillingen lovet Almaas seg selv at han ikke skulle juble med hendene over hodet, dersom han vant. Da han stod der med seieren i boks, var likevel tilfredsstillheten for stor til å la være. – Man har nerver hele tiden, det er psykisk anstrengende og den følelsen av å vinne var bare helt ubeskrivelig deilig. Det føltes befriende å slippe alle bekymringer løs og rette armene mot himmelen. Foto: Håkon Lundkvist


Toyota Privatleiekampanje
Toyota Privatleiekampanje

Nå har du muligheten til å bestille en av våre utvalgte bestselgere i vår nettbutikk. Bilen kan trygt og enkelt bestilles online, og din lokale forhandler står for utleveringen av bilen.


Se kampanjen her

Hva er Privatleie/privatleasing?

Toyota Privatleie er det samme som leasing av bil for privatkunder, der månedsbeløpet styres av startinnskudd, kjørelengde og antall år. Med Privatleie slipper du å binde opp store beløp i kjøp av ny bil og du slipper å bekymre deg for verditapet.

Eksempel: fra 2 950,-/md*, 1,95% fastrente i 3 år*, inkl vinterhjul og met. lakk.
Toyota Privatleiekampanje

Les mer

Ny bil! Hvilken type motor bør du velge? Ny bil! Hvilken type motor bør du velge? Elektrisk, hybrid, bensin eller diesel – Denne artikkelen ser på hvilken type motor du bør velge ved valg av ny bil. Les mer og se utvalget her. RAV4 Plug-in Hybrid: En komplett familie-SUV RAV4 Plug-in Hybrid: En komplett familie-SUV Vi har tatt med familien til fjells for å vise deg hvorfor RAV4 Plug-in Hybrid er Norges mest solgte SUV og en familiefavoritt for mange! Les om hvordan 75km elektrisk rekkevidde intelligent firehjulstrekk, stor bagasjeplass får familien til hytta. Toyota firehjulstrekk Toyota firehjulstrekk Toyota firehjulstrekk - gleder seg til vinteren. Denne artikkelen tar for seg alle Toyotas modeller med firehjulstrekk - hvem passer best til deg? Toyota er Norges mest anbefalte merkevare Toyota er Norges mest anbefalte merkevare Toyota topper BrandIndex-listen og inntar dermed førsteplassen på YouGovs Recommend-rangering 2021.