Fem stjerner til nye Prius i Euro NCAP

Den sikreste familiebilen i 2016

For hvert år blir det hardere og hardere å oppnå fem stjerner i Euro NCAP, og i 2016 har de gjort betydelige forandringer i rangeringen.

Blant annet sjekkes automatiske nødbremser som også oppdager fotgjengere. Nye Prius var den første bilen som ble testet på dette området. Standardutstyret Toyota Safety Sense fungerte svært bra og klarte å gjenkjenne og unngå å kjøre på fotgjengere.

Se testen her:

 

Toyota er spesielt stolt av denne annerkjennelsen, da det alltid jobbes med å utvikle sikrere biler med fokus på aktiv sikkerhet med Toyota Safety Sense-pakken. Denne pakken var en viktig bidragsyter til Prius' sterke resultater i Euro NCAPs tester. Det er også den samme pakken som er installert i den nylig lanserte Toyota C-HR, og stadig fler modeller nå som teknologien blir gjort tilgjengelig på tvers av modellutvalget.

Programmet består av fire områder. Beskyttelse av voksne, barn og fotgjengere, samt sikkerhetssystemer (siden 2009). Sistnevnte inkluderer systemer som bidrar til å unngå ulykker og som begrenser skadene, slik som automatisk nedbremsing, elektronisk stabilitetskontroll og fartsbegrenser. Se hvem som var best i klassen 2016 her.

Hvert år publiserer Euro NCAP en liste over biler som har prestert best i sine respektive kategorier. Dette er andre gang en Toyota har mottatt en slik tittel, med Verso som var best i klassen i 2010.

Se hva norsk presse sier om testen her:
www.bilnorge.no
www.dinside.no/motor

/

Mer om Prius

Hybrid helt enkelt forklart Hybrid helt enkelt forklart Hvordan fungerer egentlig en hybrid, og hvorfor kjøpe det istedenfor en økonomisk bensinbil? Målinger viser: Toyotas Hybrider kjører 50% elektrisk Målinger viser: Toyotas Hybrider kjører 50% elektrisk Med finsk måleutstyr montert i bilen har Toyota funnet ut at hybridene deres kjører elektrisk halvparten av tiden. Så elektrisk kjører Toyotas hybrider Så elektrisk kjører Toyotas hybrider En lang rekke testturer med ulike distanser og terreng har gitt Toyota svar på spørsmålet mange har stilt seg - hvor elektrisk kjører hybridene deres? Ta Pulsen med Prius Ta Pulsen med Prius Flere hundre mennesker meldte sin interesse da Toyota inviterte til å testkjøre nye Prius på Vålerbanen. Fem heldige ble trukket ut, og fikk måle pulsen mens de prøvde Toyotas nyeste hybridteknologi. Men turen ble kanskje ikke så rolig som de hadde trodd.