- Har du en drøm – hopp i det

Toyota på veien med naturfotografen @lebackpacker

Superlativene sitter løst når Johan Lolos, bedre kjent som Instagramprofilen @lebackpacker, forteller om de siste to ukenes rundreise i Nord-Norge.

- Norge er verdens beste land. Jeg liker ikke Norge, jeg elsker Norge!

@lebackpacker

Vi snakker med ham på vei til Tromsø i en Hilux han for anledningen har lånt av Toyota Nordvik.

- Hiluxen er en Arctic-Trucks-versjon som ser kjempekul ut, men som strengt tatt ikke har vært nødvendig her i Norge siden man sjelden kommer til steder der man har dårlig framkommelighet, men det er uansett en perfekt bil på denne turen.

For en som lever av å reise til en rekke av verdens utposter, gjerne langt fra både folk og asfalterte veier er samarbeidet med Toyota en god match.

- Jeg elsker merket og bilene. Du ser aldri en Toyota med problemer, de er ganske enkelt de mest robuste pålitelige bilene man får. Noe som kommer godt med i min jobb.

/
Lofoten en favoritt

Hittil har Johan vært i Lofoten, Vesterålen og Senja.

- Favorittstedet er nok Lofoten. Det er en grunn til at folk drar dit for å si det sånn. - Jeg elsker også Senja. Lyset er fantastisk på denne tiden av året. Og jeg har vært heldig med været, i dag er det vel 20 grader ute.

Hver dag legger han ut en 15-20 bilder i en Instagram-story på @lebackpacker som de tett på 440 000 følgerne hans kan drømme seg bort i.

Drømmejobben

Han snakker om både Nord-Norge og livet som naturfotograf med en smittende entusiasme. Og lidenskapen må nesten være der, for selv om det høres forlokkende ut å leve av å reise verden rundt og ta bilder så ligger det mye arbeid bak.

• Jeg jobber ofte 16-18 timer om dagen. Dette er en lidenskap, men det er definitivt også en jobb. En jobb han skapte selv.

• Etter endt utdanning i PR i 2013 dro han til Australia i et år for å perfeksjonere fotoferdighetene.

• Jeg hadde egentlig bare tenkt å leve som backpacker på ubestemt tid, men etter en stund økte interessen på Instagram. Jeg begynte å få sponset litt utstyr i takt med at interessen for @lebackpacker tok seg opp.

• For to og et halvt år siden bestemte jeg meg for at jeg ville prøve å leve av dette på heltid. Og til andre som går med en urealisert drøm i magen har han et råd – hopp i det. - Du har ingenting å tape. Folk argumenterer med at de har hus og bil. Selg bilen, lei ut huset og jobb hardt. Det er det beste rådet jeg kan gi.

• Lykkes det ikke i første omgang så har du lært noe til neste gang. Og lykkes det aldri så prøvde du i alle fall.

Veien videre

Turen på fastlands Norge går mot slutten, neste destinasjon på listen er Svalbard. Deretter drar han videre til Island - hvor han skal låne en Land Cruiser. Dette blir imidlertid ikke siste tur til Norge.

- Jeg prøver å komme i hvert fall en gang i året. Neste gang skal jeg prøve å komme om vinteren. Lyset er fantastisk i mars.

Vi får se, avslutter han.

/
/

Mer om Hilux

Varebiler for tunge tak - Se vårt store utvalg Varebiler for tunge tak - Se vårt store utvalg I Toyotas brede tilbud av varebiler for yrkesbruk, er det flere som stiller med svært høy lastekapasitet. Denne artikkelen viser hvilke. Varebil - varebilklasser og Toyotas modelltilbud i klasse 2 Varebil - varebilklasser og Toyotas modelltilbud i klasse 2 Denne artikkelen tar for seg de 5 viktigste kravene til lav avgift og varebil klasse 2, og presenterer Toyotas modelltilbud. Toyota firehjulstrekk Toyota firehjulstrekk Toyota firehjulstrekk - gleder seg til vinteren. Denne artikkelen tar for seg alle Toyotas modeller med firehjulstrekk - hvem passer best til deg? Ny Hilux Ny Hilux Fra det tøffe eksteriøret og helt inn til den kraftfulle motoren, er nye Hilux kjørt gjennom ekstreme tester for å sikre at den er like uovervinnelig som sine tidligere navnebrødre.