Johannes Høsflot Klæbo klar for OL

PyeongChang 2018

Nå er Toyota-ambassadøren Johannes Høsflot Klæbo snart klart for avreise til Korea og vinterens store høydepunkt, Olympiske leker i PyeongChang. Vi har fått et kort intervju med Johannes om sesongen så langt og målene han har satt seg.

Med hele 12 seire i verdenscupseire så langt i sesongen må du vel være storfornøyd?

– Ja, det har gått over all forventning så langt. Sammen med morfar og landslagsledelsen har vi lagt en god plan, som vi har holdt fast ved hele veien. Når resultatene kommer viser det at vi har gjort ting riktig.

Du valgte å ikke delta i Tour de Ski, men leder allikevel verdenscupen sammenlagt. Er du glad for at du sto over?

– Det å ikke gå Tour de Ski har vært min plan denne sesongen. En plan som så langt i år har fungert veldig godt.

Nå forventer hele Norge at du tar med flere gullmedaljer hjem, men hvilke mål har du selv satt deg i OL?

– Målet er å være med å kjempe om medalje. Det er mange som kommer til å være i form til OL, men jeg håper å kunne være i min beste form under lekene.

Mange er spente på om du klarer å bevare formen helt frem til OL, kan du berolige oss?

– Nå handler det om å holde seg frisk å få gjort den nødvendige trening frem mot lekene. Jeg håper og tror vi har gjort de riktige tingene, men vi får se når konkurransene starter.

Hvordan passer løypene i Korea til deg? Får vi se noen Klæbo-klyv der nede?

– Jeg tror løypene passer meg bra og jeg får nok også brukt teknikken min i noen av bakkene.

Vi leser at du nå er tatt ut til åpningsdistansen 30 km med skibytte og sprinten. Hvilken er den beste sjansen til gull?

– Sprint er vel den distansen hvor jeg har størst sjanse, men jeg håper også å kunne være med å kjempe i toppen på 30km.

/

Har du noe spennende å dele med Toyota-eierne om Toyota-samarbeidet så langt?

– Fra dag én fant vel begge parter ut at vårt verdigrunnlag og metodikken vi jobber etter er veldig lik. Å forstå grunnleggende verdier som ligger i Toyotas Kaizen-lære var ganske enkelt for meg. Som skiløper er jeg kontinuerlig på jakt etter forbedringer, og hva jeg kan gjøre for å knipe inn en sekund eller en tiendedel på mine konkurrenter.

Det gjør seg gjeldende uansett om det er snakk om trening, kosthold, hvile eller det mentale, men også hvordan jeg flytter meg mest mulig effektivt fra A til B uten å bruke for mye energi før et renn eller en trening.

Hva kan du si om bilen du har kjørt siden oktober, en RAV4 hybrid?

– Den er veldig en komfortabel bil som gjør at jeg kan restituere godt mellom slagene. På langturene er det ofte pappa som kjører og jeg kan slappe av, sove eller høre på musikk. Har hatt gleden av å kjøre flere av Toyota-modellene for å finne ut hva som passet best for meg. Jeg endte opp med RAV4 hybrid fordi den har god plass, firehjulstrekk og komfort som en skiløper setter pris på.

Relatert innhold

Hybrid vs Plug-in Hybrid Hybrid vs Plug-in Hybrid I høst er endelig Toyota RAV4 Plug-in Hybrid her. Samtidig fortsetter selvfølgelig fullhybriden vi kjenner fra før. Hva er egentlig forskjellen på de to, og hvilken skal du velge? Toyotas største Hybrid SUV – Highlander – Lansering i Norge utsatt på ubestemt tid. Toyotas største Hybrid SUV – Highlander – Lansering i Norge utsatt på ubestemt tid. I dagens situasjon med utfordringer knyttet til batteritilgang, prioriterer vi å få mest mulig produksjon av RAV4 Plug-in Hybrid. Lanseringen av Toyota Highlander er dermed utsatt på ubestemt tid.. Jon Almaas: «Jeg jobba knallhardt for den bilen!» Jon Almaas: «Jeg jobba knallhardt for den bilen!» Fjelleventyret er over for denne gang, men vinneren av årets 71 grader nord – Norge tøffeste Kjendis hviler ikke på laurbærene av den grunn. Likevel innrømmer Jon Almaas at overgangen til hverdagen var tøffere enn han hadde forestilt seg. 10 millioner solgte RAV4 på verdensbasis 10 millioner solgte RAV4 på verdensbasis RAV4 har kastet seg på statistikken over Toyota-modeller som har oppnådd et åttesifret antall solgte eksemplarer. Det totale salgstallet for den bestselgende SUVen passerte 10 millioner i slutten av februar 2020, fordelt på de fem generasjonene av modellen som har blitt produsert siden 1994.