Johannes Høsflot Klæbo klar for OL

PyeongChang 2018

Nå er Toyota-ambassadøren Johannes Høsflot Klæbo snart klart for avreise til Korea og vinterens store høydepunkt, Olympiske leker i PyeongChang. Vi har fått et kort intervju med Johannes om sesongen så langt og målene han har satt seg.

Med hele 12 seire i verdenscupseire så langt i sesongen må du vel være storfornøyd?

– Ja, det har gått over all forventning så langt. Sammen med morfar og landslagsledelsen har vi lagt en god plan, som vi har holdt fast ved hele veien. Når resultatene kommer viser det at vi har gjort ting riktig.

Du valgte å ikke delta i Tour de Ski, men leder allikevel verdenscupen sammenlagt. Er du glad for at du sto over?

– Det å ikke gå Tour de Ski har vært min plan denne sesongen. En plan som så langt i år har fungert veldig godt.

Nå forventer hele Norge at du tar med flere gullmedaljer hjem, men hvilke mål har du selv satt deg i OL?

– Målet er å være med å kjempe om medalje. Det er mange som kommer til å være i form til OL, men jeg håper å kunne være i min beste form under lekene.

Mange er spente på om du klarer å bevare formen helt frem til OL, kan du berolige oss?

– Nå handler det om å holde seg frisk å få gjort den nødvendige trening frem mot lekene. Jeg håper og tror vi har gjort de riktige tingene, men vi får se når konkurransene starter.

Hvordan passer løypene i Korea til deg? Får vi se noen Klæbo-klyv der nede?

– Jeg tror løypene passer meg bra og jeg får nok også brukt teknikken min i noen av bakkene.

Vi leser at du nå er tatt ut til åpningsdistansen 30 km med skibytte og sprinten. Hvilken er den beste sjansen til gull?

– Sprint er vel den distansen hvor jeg har størst sjanse, men jeg håper også å kunne være med å kjempe i toppen på 30km.

/

Har du noe spennende å dele med Toyota-eierne om Toyota-samarbeidet så langt?

– Fra dag én fant vel begge parter ut at vårt verdigrunnlag og metodikken vi jobber etter er veldig lik. Å forstå grunnleggende verdier som ligger i Toyotas Kaizen-lære var ganske enkelt for meg. Som skiløper er jeg kontinuerlig på jakt etter forbedringer, og hva jeg kan gjøre for å knipe inn en sekund eller en tiendedel på mine konkurrenter.

Det gjør seg gjeldende uansett om det er snakk om trening, kosthold, hvile eller det mentale, men også hvordan jeg flytter meg mest mulig effektivt fra A til B uten å bruke for mye energi før et renn eller en trening.

Hva kan du si om bilen du har kjørt siden oktober, en RAV4 hybrid?

– Den er veldig en komfortabel bil som gjør at jeg kan restituere godt mellom slagene. På langturene er det ofte pappa som kjører og jeg kan slappe av, sove eller høre på musikk. Har hatt gleden av å kjøre flere av Toyota-modellene for å finne ut hva som passet best for meg. Jeg endte opp med RAV4 hybrid fordi den har god plass, firehjulstrekk og komfort som en skiløper setter pris på.

Relatert innhold

HYBRID SALGSSUKSESS Q2 HYBRID SALGSSUKSESS Q2 Salgstallene for mai viser at de selvladende hybridene fra Toyota blir stadig mer populære. Med nylanseringene av Corolla og RAV4 går Toyota til topps på salgsstatistikken. BARSKINGER I BARCELONA BARSKINGER I BARCELONA Vi tok en tur til Barcelona med klatreren Magnus Midtbø og nye RAV4 Hybrid. Der fikk vi demonstrert kraft, smidighet og manøvreringsegenskaper, både i klatreveggen og på veien. Helt nye RAV4 Helt nye RAV4 Kjør hvor som helst og overalt, fra bysentre til krevende landskap, gir den helt nye RAV4 et robust, men med raffinert utseende med en romslig og komfortabel cupè. Samarbeidet mellom 71N og Toyota Samarbeidet mellom 71N og Toyota For tyvende året på rad har gjengen i 71° Nord begitt seg ut på den krevende reisen fra Norges sørligste punkt på Lindesnes til det nordligste punktet på Nordkapp. I år igjen har de fått god hjelp av flere hybrider fra Toyota.
Dine personverninnstillinger

Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg den beste opplevelsen på siden vår, og for å gjøre vår kommunikasjon mer relevant for deg. Du kan endre innstillingene for informasjonskapsler når du selv ønsker.

Endre innstillinger
Les mer om informasjonskapsler