Johannes Høsflot Klæbo bidro sterkt til seieren på stafetten for Norge. Foto: Bildbyrån

Johannes Høsflot Klæbo avsluttet sesongen med stil

Sesongen 2017/18 har vært et eventyr for Toyota-ambassadør Johannes Høsflot Klæbo. Før jul dominerte han verdenscupen totalt, før han dro til Sør-Korea og ble OL-konge med tre gullmedaljer. Sist helg avsluttet 21-åringen sesongen med å vinne verdenscupen totalt som den yngste noensinne.

Du hadde som målsetning å få medalje i OL og endte opp med tre gull. Hvordan opplevde du lekene i Pyeongchang?

- OL var helt fantastisk å være med på og resultatmessig er jeg superfornøyd. I forkant var jeg veldig nervøs og slet med å sove og spise ordentlig. Jeg kjente nok mer på presset enn det jeg turte å innrømme for meg selv og andre, og det var en stor lettelse å få den første individuelle gullmedaljen på sprinten. Etter det gikk ting på skinner, og det var stort å vinne stafetten med lagkameratene.

Med hele 10 seire i verdenscupseire totalt i sesongen må du vel være storfornøyd?

- Ja, det har gått over all forventning. Sammen med morfar og landslagsledelsen la vi en plan som skulle gi en god form i hele sesongen, men jeg merket at det var tungt å holde oppe motivasjonen etter OL. Jeg måtte grave veldig dypt for å presentere de tre siste helgene.

Du ble sammenlagtvinner av verdenscupen som den yngste noensinne og slo rekorden fra Gunde Svan, hva tenker du om det?

- Det er helt sykt å vinne den store verdenscup-kula, og det har vært en drøm lenge, men å klare det allerede nå er langt over forventning. Samtidig er det lett å motivere seg til å jobbe knallhardt foran neste sesong for å matche konkurrenter som russiske Bolsjunov i distanserenn.

Du er kjent for å finne på nye innovative ting, som f.eks. Klæbo-klyvet. Hva må til for å ta steget videre til neste sesong?

- Vi må ta en grundig evaluering med morfar om veien videre, men vi må helt klart jobbe mer med kapasiteten. Da er det knallhard jobbing med mye motbakker som gjelder. Dessuten må vi jobbe med kontinuerlig forbedring av de små detaljene. Det er fortsatt ting å hente teknisk, uten at jeg ønsker å avsløre noen hemmeligheter her og nå.

Du var frontperson for Toyotas store OL-kampanje her i Norge, har du merket noe til det?

- Det var begrenset hva jeg fikk med meg under OL, men jeg har hørt at mange har lagt merke til annonsene og plakatene. Toyota har vært en god partner for meg så langt, så det er bra at flere blir oppmerksomme på samarbeidet.

Hvordan har det vært å kjøre Toyota RAV4 i vinter?

– Det har vært mye snø i år og RAV4 hybrid har fungert veldig godt som hverdagsbilen min. Den har tatt seg godt frem uansett føre. På lange distanser har jeg fått lov å være passasjer for å slappe av best mulig mellom slagene, og den er stillegående og komfortabel. Når snøen går håper jeg å kunne kjøre en del med sportsbilen GT86 igjen, det er den morsomste bilen jeg har kjørt så langt!

Klaebo tar med seg tre gullmedaljer fra OL
Johannes med sine tre gullmedaljer fra OL. Foto: Bildbyrån
Fakta Johannes Høsflot Klæbo
2017/18-sesongen

OL:  Gull sprint individuelt.  Gull lagsprint.  Gull stafett.

Verdenscup:

10 individuelle 1.plasser i verdenscup.  Sammenlagtvinner verdenscup totalt. Sammenlagtvinner verdenscup sprint.  Sammenlagtvinner verdenscup U23 totalt.

NM:

Gull sprint individuelt.

Klaebo får pokaler for både sprint og sammenlagt
Johannes Høsflot Klæbo med bevisene på at han vant både verdenscupen totalt og i sprint. Foto: Bildbyrån

Relatert innhold

Birgit Skarstein fronter Toyotas internasjonale gründerkåring Birgit Skarstein fronter Toyotas internasjonale gründerkåring Den norske paralympicsutøveren Birgit Skarstein deltok som jurymedlem når Toyota Motor Europe plukket ut noen av de fremste oppstartsselskaper innenfor sosiale inkluderende mobilitet og fremtidens mobilitetsløsninger. Toyota RAV4 plug-in Toyota RAV4 plug-in RAV4 Plug-in ble vist på Los Angeles Auto Show 20 november HYBRID SALGSSUKSESS Q2 HYBRID SALGSSUKSESS Q2 Salgstallene for mai viser at de selvladende hybridene fra Toyota blir stadig mer populære. Med nylanseringene av Corolla og RAV4 går Toyota til topps på salgsstatistikken. ”For ein helvetes bra dag det skulle bli” ”For ein helvetes bra dag det skulle bli” SKANDINAVISK CUP, MADONA, 1.-3. MARS
Dine personverninnstillinger

Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg den beste opplevelsen på siden vår, og for å gjøre vår kommunikasjon mer relevant for deg. Du kan endre innstillingene for informasjonskapsler når du selv ønsker.

Endre innstillinger
Les mer om informasjonskapsler