Et naturlig samarbeid

71N° og Toyota

For tyvende året på rad har gjengen i 71° Nord begitt seg ut på den krevende reisen fra Norges sørligste punkt på Lindesnes til det nordligste punktet på Nordkapp. I år igjen har de fått god hjelp av flere hybrider fra Toyota.

En omreisende bedrift

Reisefølget i Norges lengstlevende reality-serie består av hele 52 personer i crewet, pluss de 14 deltakerne. Med andre ord er det en mellomstor norsk bedrift som beveger seg gjennom det langstrakte landet vårt. Mennesker, mat og utstyr fraktes i buss, lastebil og minibuss samt fire selvladende hybrider og en varebil fra Toyota.

- Vi har samarbeidet med Toyota i flere år nå og er veldig fornøyde med det, sier Alexander Berg-Hansen, produsent for 71° Nord. I årets sesong hadde crewet med seg både C-HR, RAV4 og en Proace som utstyrsbil,

og Berg-Hansen forteller at de ble positivt overrasket over at varebilen hadde den samme høye kjørekomforten som personbilene.

Her er premiebilen i 71° Nord - C-HR Hybrid

- Jeg vokste i min tid opp med en Hiace, men den “kassebil”-følelsen vi hadde da er blitt borte. Alle Toyotaene gjorde jobben sin utmerket, de er komfortable og har gode kjøreegenskaper. I tillegg får du bedre samvittighet når du kjører en hybrid, forteller han videre. - Som turglade mennesker er vi jo opptatt av å ta vare på naturen og jorden.

Et naturlig samarbeid
Et naturlig samarbeid
God match for Toyota

71° Nords profil passer Toyota godt. Programmet handler i bunn og grunn om tur- og friluftsliv, noe mange av Toyotas kunder også har stor interesse for.

– For oss i Toyota er 71° Nord et naturlig valg som samarbeidspartner innenfor reality-sjangeren. Friluftsliv

er et interesseområde for mange Toyota-kunder og natur og miljø passer med Toyotas fokus på bærekraftig mobilitet, herunder hybridteknologien som vi har brukt to tiår på å utvikle og stadig videreutvikler, sier markedssjef i Toyota, Per Christian Huse.

Et naturlig samarbeid
Avhengig av flotte opplevelser

Seriens programleder, Tom Stiansen, har loset både deltakere og publikum over vidde, fjord og fjell i 13 år og 23 sesonger. Men lei av norsk natur, det blir han ikke.

– Det er avhengighetsskapende å være med 71° Nord, forteller Stiansen. De flotte opplevelsene du får med natur og mennesker, vil du bare ha mer av. Da er det også fint å ha en samarbeidspartner å vokse sammen med, som tenker langsiktig og deler vårt verdigrunnlag.

I løpet av sine år som programleder har Tom kjørt mange forskjellige Toyota-modeller, og har slik fått stor tillit til merket. - Vi har aldri hatt noe problemer med disse bilene på tur, de starter opp, kjører av gårde og fungerer som de skal.

Videre forteller Stiansen at Toyota-ene ofte brukes som fortropp når produksjonen ankommer nye destinasjoner. - Vi sender ut sikkerhetsfolka med RAV4 eller C-HR for å rekognosere og kartlegge for neste etappe. Med de bilene kommer vi oss frem der vi vil.

Det er bare én heldig vinner som premieres med en splitter ny C-HR Hybrid, og det er ikke uvanlig at deltakerne som ryker ut gir fra seg et ekstra sukk når de kjøres vekk i premiebilen. - Når deltakerne får sitte på i bilen går det litt opp for dem at de har gått glipp av en rimelig flott premie. Men heldigvis har de mange flotte minner å trøste seg med, avslutter Stiansen.

Hvem som stikker av med seieren i finalen av årets 71° Nord kan du se på TV Norge torsdag 15. november.

Les mer

Vant 71 grader nord 2020 Vant 71 grader nord 2020 Etter å ha fulgt ivrig med på den populære realityserien fra sofaen i mange år, bestemte Steffen seg for at det var hans tur til å oppleve den norske naturen på første rad. Og det ble han belønnet for. Vi Testet RAV4 Plug-In Hybrid:  Klarer den én uke på én lading? Vi Testet RAV4 Plug-In Hybrid: Klarer den én uke på én lading? RAV4 Plug-in Hybrid er suverent best i klassen med en oppgitt rekkevidde på solide 75 km (WLTP). Men kan den klare mer? Klarer den en hel uke på én lading? Og hva i alle dager er WLTP? Birgit Skarstein: – Jeg finner mye glede i å bruke kroppen min på en ny måte Birgit Skarstein: – Jeg finner mye glede i å bruke kroppen min på en ny måte Den 16. sesongen av "Skal vi danse" er godt i gang og 12 deltakere stilte til start på premieren 5. september. En av dem er vår egen Team Toyota-ambassadør, Birgit Skarstein.  Hybrid vs Plug-in Hybrid Hybrid vs Plug-in Hybrid I høst er endelig Toyota RAV4 Plug-in Hybrid her. Samtidig fortsetter selvfølgelig fullhybriden vi kjenner fra før. Hva er egentlig forskjellen på de to, og hvilken skal du velge?