Prius skor seg for vinteren


I 2019 kommer Prius med forbedret styling, teknologi og ytelser. I tillegg kan du få den populære hybriden som AWD-i med intelligent, elektrisk firehjulstrekk.

Helt siden Prius ble lansert i 1997 har den vært ledende innen tekniske innovasjoner. Gjennom fire generasjoner har den originale hybriden gjort stadige fremskritt innen effektivitet, kjøreglede og raffinement. Den har også konsekvent banet vei for avansert og nyttig ny teknologi. Nå introduseres nok en nyhet.

Prius blir første Toyota med Hybrid AWD-i; et nytt, intelligent, elektrisk firehjulstrekksystem som gir bedre kjøreegenskaper og, ikke overraskende, enda bedre fremkommelighet.

Nå er det åpnet for salg av vår Prius og Prius AWD-i. Priusen vil ha en startpris på kr 308 400. Prius AWD-i har en startpris på kr 328 500. (Priseksempel inkl klargjøring og levering, levert Oslo)
Ønsker du et biltilbud på Nye Prius 2019 fra din lokale forhandler, ta kontakt her: 

Gi meg et biltilbud

Dette er nytt i Prius:

• Helt ny frontfanger, lykter og grill
• Helt nye baklykter og støtfanger
• Nytt design felger 15”
• Ny farge på dekor 17” felger
• Lavere CO2 og avgift
• Alle paneler inne er i sort pianolakk,
inkl. ratt og girspak• 2 nye eksteriørfarger
• Nye setetrekk
• Forbedret servo/styring
• Oppdatert Touch2 system
• Bedre lyd og multi-touch zoom
• Større område for trådløs lading
• Brytere for varmeseter flyttet og forbedret
• Mindre støy ved kjøring

SLIK FUNGERER AWD-i

Det smarte systemet benytter en egen elmotor med sterkt dreiemoment for å drive bakakslingen når det trengs. Denne motoren er konstruert for å slå inn automatisk i flere situasjoner: ved igangsetting og i hastigheter inntil 10 km/t, når sensorer oppdager at dekkene har lite grep (som på snø og is), og i hastigheter på mellom 10 og 70 km/t.

Den ekstra el-motoren er kompakt og lett og systemet krever ikke ekstra plass, så bagasjerommet og Prius’ eksepsjonelle drivstoffeffektivitet påvirkes i svært liten grad.Prius-en med framhjulsdrift blir utstyrt med et nytt litium-ion-batteri, mens Hybrid AWD-i-modellen får et nytt og kompakt nikkel-batteri som er designet for å yte optimalt også under kjølige forhold. Dette blir med andre ord en bil som egner seg godt for de norske vintermånedene.

/
FORNYET, IKONISK DESIGN

Takket være Toyotas nye design-plattform (TNGA) har kjøreopplevelsen i den nåværende Priusen allerede blitt løftet til et nytt nivå, med lavere tyngdepunkt og betraktelig mye stivere karosseri.

Det foreløpig siste steget i evolusjonen av stylingen til Prius gir bilen et renere uttrykk som er mer appellerende enn noen gang. Elegante, smale nye LED-frontlykter fremhever en horisontal linje som gir bilen et distinkt uttrykk. De nye lyktene lyser også opp et videre felt enn tidligere.Toppunktet på støtfangeren har blitt hevet for å gi en sammenhengende linje langs sidene på bilen, som gir en mer dynamisk silhuett.

Bak drar de nye lyktene igjen blikket mot en kraftig horisontal linje som fremhever bilens lave tyngdepunkt. Denne effekten forsterkes ytterligere av en trapesform som er integrert i bakluken, rundt skiltet.

2019-endringene inkluderer også to nye farger - Emotional Red og Aqua Breeze, en ny 17” aluminiumsfelg med ny design og en ny kontrastgrå utførelse for de 15” hjulkapslene.

/
FULL AV OPPGRADERINGER

I kupéen har de sensoriske kvalitetene blitt forsterket ved hjelp av små, men like fullt merkbare endringer av midtkonsollen og noen av kontrollene på instrumentpanelet. Nye setetrekk introduseres også, som bidrar til helhetsinntrykket av det stiligere og mer elegante interiøret.

I tillegg blir det mye nytt utstyr å glede seg over: større flate for trådløs lading som gjør det mulig å lade større mobiltelefoner, sving-for-sving retningsangivelser ihead-up-displayet, samt en multimedia Toyota Touch 2-berøringsskjerm som byr på raskere respons og kan opereres med hånd- og fingerkommandoer som man kjenner fra smarttelefoner.

Nye Prius kommer i tre utstyrsgrader: Active, Executive og Executive med skinnseter. De samme tre finnes også med AWD-i firehjulstrekk. AWD-i modeller har i tillegg mørke ruter bak og lakkerte detaljer i midtkonsollen.

Billigste awd i klassen

Prisen på bilen starter på 296.000 kroner eksklusive frakt og levering, og for 19.900 kr får du med det elektriske firehjulssystemet AWD-i. Dette gjør Prius til den billigste med firehjulstrekk og automatgir i sitt segment.

2019-utgaven av Toyota Prius får sin Europeiske debut på Brussel Motor Show den 18. januar 2019 og lanseres i Norge i mars.

/

Les mer

Velkommen Til Premieredager Hos Toyota Velkommen Til Premieredager Hos Toyota 21.-30. mars 2019 Hybrid helt enkelt forklart Hybrid helt enkelt forklart Hvordan fungerer egentlig en hybrid, og hvorfor kjøpe det istedenfor en økonomisk bensinbil? Målinger viser: Toyotas Hybrider kjører 50% elektrisk Målinger viser: Toyotas Hybrider kjører 50% elektrisk Med finsk måleutstyr montert i bilen har Toyota funnet ut at hybridene deres kjører elektrisk halvparten av tiden. Så elektrisk kjører Toyotas hybrider Så elektrisk kjører Toyotas hybrider En lang rekke testturer med ulike distanser og terreng har gitt Toyota svar på spørsmålet mange har stilt seg - hvor elektrisk kjører hybridene deres?