10 millioner solgt siden 1951

No Land Uncruised

Land Cruiser passerer 10-millionersmerket

31. august 2019 markerte en milepæl i Toyota-historien. Salget av Land Cruiser passerte 10 millioner.

Gjennom 68 år har Land Cruiser nådd frem til de mest ufremkommelige stedene i verden, vært førstevalget på de største eventyrene og forsert de vanskeligste terrengene i de tøffeste klimaene. Så langt har hele 10 millioner mennesker satt sin lit til at Land Cruiser og Toyota får dem dit de skal.

Banet vei globalt

Land Cruiser spiller en sentral rolle i historien om Toyota. Den la i sin tid grunnlaget for at man kunne utvide eksporten. I den spede begynnelsen på 50-tallet eksporterte man bare noen hundre Land Cruisere årlig. I dag selges Land Cruiser i mer enn 170 land, med rundt 400 000 biler solgt årlig.

Land Cruiser, uavhengig av generasjon, er kjent som tøffe biler. Takket være den enestående robustheten og påliteligheten, brukes biler fra 40-serien fortsatt den dag i dag, 50 år etter at de ble bygget. Det er denne bunnsolide kvaliteten som har gjort den til et førstevalg for så mange, både i jobbsammenheng og som et rent livsstilsvalg.

Ny modell

I fjor kom en ny generasjon Land Cruiser på markedet. Den bygger videre på generasjonene før den, men har et nytt lag av teknologi og utstyr som gjør den enda mer kapabel og komfortabel.

Man kan nå velge mellom tre forskjellige differensialer bak - åpen, differensialsperre eller en ny Torsen Limited Slip Differensial (LSD). Multi-terrain Select Systemet (MTS) har blitt forbedret med tilskuddet AUTO Mode, som aktiveres automatisk sammen med en 5-trinns Crawl Control-funksjon. På multiterrengmonitoren kan man å få opp levende bilder fra under bilen, en roter-funksjon foran, panorama-bilde og et bredt utsyn bakover.

Som i øvrige Toyota-modeller er ‘Toyota Safety Sense’ nå standard. Det er et sett av aktive sikkerhetsteknologier som er konstruert for å hindre eller redusere omfanget av kollisjoner i en lang rekke trafikksituasjoner. Det inkluderer kollisjonsvern med fotgjengergjenkjenning, adaptiv cruisekontroll, filskiftvarsling, automatiske fjernlys og skiltgjenkjenning.

Takk for tilliten

I Toyota er vi takknemlige for tilliten 10 millioner kunder har vist oss så langt, og vi feirer historien ved å se fremover. Med tanke på å fortsatt møte og til og med overgå kundenes forventninger, vil utviklingen av Land Cruiser også for fremtiden skje på premisset om at den skal brukes i alle verdenshjørner. Toyota vil sette enda høyere standarder, og fortsette bilproduksjonen med målsetning om å bygge en virkelig unik bil.

/

More about Land Cruiser

Norsk presse har testet nye Land Cruiser Norsk presse har testet nye Land Cruiser Med en enestående kombinasjon av kvalitet, slitestyrke og pålitelighet er den kjent for å kombinere fremkommelighet med komfort og luksus. Vi lot et knippe norske biljournalister teste bilen – og seg selv – i Namibias villmark. Land Cruiser 2018 er kommet og vi har satt den på prøve under utfordrende forhold.  Land Cruiser 2018 er kommet og vi har satt den på prøve under utfordrende forhold. Vi tok med oss en liten gjeng for å teste vår nye Land Cruiser. Her kan du se hvordan selgerne våre reagerte på de nye finessene og hvordan bilen selv tok utfordringene i det krevende terrenget. Med Toyota til Peaks of Europe Med Toyota til Peaks of Europe På veien med Toyotas 4x4-ambassadør, @lebackpacker Hils på Toyotas nye 4x4-Ambassadør Hils på Toyotas nye 4x4-Ambassadør Toyota på veien med naturfotografen @lebackpacker