Enorm interesse for Toyotas nye hybrider

Ved utgangen av første kvartal rapporterer Toyota Norge om 30 prosent økning i signerte kjøpskontrakter. ’’En helt fantastisk start på året”, sier Espen Olsen i Toyota Norge.

 

Sterk start for nykommerne

Toyotas hybridmodeller står svært sterkt, til tross for at omtalen av bilmarkedet preges av mange nyregistrerte elbiler.

Ved utgangen av første kvartal er ordrebanken til Toyota i Norge 70 prosent høyere enn samme periode i fjor, etter en 30 prosents økning i antall inngåtte kjøpskontrakter.

- Kundene begeistres over våre nye modeller og det er nesten så vi må klype oss selv i armen når vi ser antallet inngåtte kontrakter, sier Espen Olsen, informasjonssjef i Toyota Norge om den sterke starten på 2019.

Februar måned gikk inn i historien som den beste salgsmåneden noensinne for Toyotas norske forhandlere, med over 2.800 nye kjøpskontrakter i ordreboken. Den store interessen fra kundene fortsatte i mars og kommer først og fremst som et resultat av nyhetene RAV4 Hybrid og Corolla Hybrid.

- Den femte generasjonen av RAV4 ble lansert i januar, og har slått veldig bra an med ny og sterkere hybridmotor og betydelige forbedringer i design, kjøreegenskaper, fremkommelighet og sikkerhet. I tillegg opplever vi solid interesse for nye Toyota Corolla, sier Olsen.

/

Populær nykommer: Nye Corolla Hybrid kommer både som stasjonsvogn og femdørs utgave.


Se våre kampanjer

Flere velger Hybrid for miljøet

Corolla, som ble lansert i en helt ny utgave i mars, er en av historiens mest folkekjære bilmodeller. For første gang kan kundene velge mellom to hybriddrivlinjer i en Toyota: en oppdatert 1,8 liters variant og en ny 2-liters variant med 180 hestekrefter.

- Toyota startet en grønn revolusjon i industrien da vi lanserte den første hybridbilen for over 20 år siden. Teknologien utvikles kontinuerlig til å bli mer energieffektiv og miljøvennlig. Når Toyota Corolla nå kommer tilbake som stasjonsvogn og 5-dørs kombi, har begge Toyotas fullhybridteknologi, sier Espen Olsen.

- Toyota hybrid er for mange fortsatt det beste alternativet for å oppnå høy driftssikkerhet, god drivstofføkonomi og lave miljø- og klimautslipp. Begrensningene ved ladbare biler er mange og dekker derfor ikke alle bilbehov. Hybridteknologien kommer derfor fortsatt til å være vår kjerneteknologi, og vi ser et enormt potensial i teknologien, både i Norge og internasjonalt, sier Olsen.

På den offisielle registreringsstatistikken fra Opplysningsrådet for veitrafikken har Toyota registrert 3.108 personbiler fra utgangen av mars, en nedgang på 5,1 prosent fra i fjor.

I en tid der man kan få inntrykk av at etterspørselen kun går mot ladbare biler, forteller han at stadig flere kunder mener at hybridbiler er det beste miljøvalget for dem.

– På grunn av leveringstid på de mest populære modellene som eksempelvis RAV4 Hybrid AWD-i ligger vi litt bak fjorårets registreringstall, men i løpet av sommeren når de store volumene av ordrebanken kan leveres vil dette endre seg drastisk, avslutter Olsen.

Les mer

Hybrid eller Plug-In – Hva velger du? Hybrid eller Plug-In – Hva velger du? Da bilforbundet ADAC, det tyske motstykket til vårt eget NAF, for en tid tilbake spilte de mest populære plug-inn hybridene opp mot hverandre, var det en modell som gjorde rent bord: Prius Plug-in hybrid. Hydrogen: Drivstoffet for fremtiden Hydrogen: Drivstoffet for fremtiden Det dukker ofte opp mange kreative og nyskapende forslag når bransjen skal se for seg fremtidens biler. En sånn idé er allerede virkelighet. Uno-X åpner ny hydrogenstasjon Uno-X åpner ny hydrogenstasjon Torsdag 22. november 2018 åpnet Uno-X ny hydrogenstasjon på Hvam i Akershus, og la med dette til rette for vekst for hydrogen-elektriske kjøretøy i Stor-Oslo. Hybridenes vinterfordeler Hybridenes vinterfordeler Med fjorårets vinter friskt i minnet er det igjen på tide å gjøre seg klar for de lange, kalde månedene.
Dine personverninnstillinger

Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg den beste opplevelsen på siden vår, og for å gjøre vår kommunikasjon mer relevant for deg. Du kan endre innstillingene for informasjonskapsler når du selv ønsker.

Endre innstillinger
Les mer om informasjonskapsler