Enorm interesse for Toyotas nye hybrider

Ved utgangen av første kvartal rapporterer Toyota Norge om 30 prosent økning i signerte kjøpskontrakter. ’’En helt fantastisk start på året”, sier Espen Olsen i Toyota Norge.
Sterk start for nykommerne

Toyotas hybridmodeller står svært sterkt, til tross for at omtalen av bilmarkedet preges av mange nyregistrerte elbiler.

Ved utgangen av første kvartal er ordrebanken til Toyota i Norge 70 prosent høyere enn samme periode i fjor, etter en 30 prosents økning i antall inngåtte kjøpskontrakter.

- Kundene begeistres over våre nye modeller og det er nesten så vi må klype oss selv i armen når vi ser antallet inngåtte kontrakter, sier Espen Olsen, informasjonssjef i Toyota Norge om den sterke starten på 2019.

Februar måned gikk inn i historien som den beste salgsmåneden noensinne for Toyotas norske forhandlere, med over 2.800 nye kjøpskontrakter i ordreboken. Den store interessen fra kundene fortsatte i mars og kommer først og fremst som et resultat av nyhetene RAV4 Hybrid og Corolla Hybrid.

- Den femte generasjonen av RAV4 ble lansert i januar, og har slått veldig bra an med ny og sterkere hybridmotor og betydelige forbedringer i design, kjøreegenskaper, fremkommelighet og sikkerhet. I tillegg opplever vi solid interesse for nye Toyota Corolla, sier Olsen.

/
Flere velger Hybrid for miljøet

Corolla, som ble lansert i en helt ny utgave i mars, er en av historiens mest folkekjære bilmodeller. For første gang kan kundene velge mellom to hybriddrivlinjer i en Toyota: en oppdatert 1,8 liters variant og en ny 2-liters variant med 180 hestekrefter.

- Toyota startet en grønn revolusjon i industrien da vi lanserte den første hybridbilen for over 20 år siden. Teknologien utvikles kontinuerlig til å bli mer energieffektiv og miljøvennlig. Når Toyota Corolla nå kommer tilbake som stasjonsvogn og 5-dørs kombi, har begge Toyotas fullhybridteknologi, sier Espen Olsen.

- Toyota hybrid er for mange fortsatt det beste alternativet for å oppnå høy driftssikkerhet, god drivstofføkonomi og lave miljø- og klimautslipp. Begrensningene ved ladbare biler er mange og dekker derfor ikke alle bilbehov. Hybridteknologien kommer derfor fortsatt til å være vår kjerneteknologi, og vi ser et enormt potensial i teknologien, både i Norge og internasjonalt, sier Olsen.

På den offisielle registreringsstatistikken fra Opplysningsrådet for veitrafikken har Toyota registrert 3.108 personbiler fra utgangen av mars, en nedgang på 5,1 prosent fra i fjor.

I en tid der man kan få inntrykk av at etterspørselen kun går mot ladbare biler, forteller han at stadig flere kunder mener at hybridbiler er det beste miljøvalget for dem.

– På grunn av leveringstid på de mest populære modellene som eksempelvis RAV4 Hybrid AWD-i ligger vi litt bak fjorårets registreringstall, men i løpet av sommeren når de store volumene av ordrebanken kan leveres vil dette endre seg drastisk, avslutter Olsen.

Les mer

Jon Almaas: «Jeg jobba knallhardt for den bilen!» Jon Almaas: «Jeg jobba knallhardt for den bilen!» Fjelleventyret er over for denne gang, men vinneren av årets 71 grader nord – Norge tøffeste Kjendis hviler ikke på laurbærene av den grunn. Likevel innrømmer Jon Almaas at overgangen til hverdagen var tøffere enn han hadde forestilt seg. Hva skjer med hybriden min hvis jeg ikke kjører på lang tid? Hva skjer med hybriden min hvis jeg ikke kjører på lang tid? Det beroligende svaret er at det ikke vil bli behov for komplisert vedlikehold. Samtidig er det noen enkle tips du kan følge for å være sikker på at hybriden din holder seg i topp stand mens den er permittert. PROACE-familien får et elektrisk medlem PROACE-familien får et elektrisk medlem Nåværende PROACE er en populær varebil. Snart blir den også elektrisk. Hybridbiler med hengerfeste – Toyota Norge Hybridbiler med hengerfeste – Toyota Norge Hengerfeste til hybridbiler, sjekk hvilken Toyota hybrid leveres med tilhengerfeste.
Dine personverninnstillinger

Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg den beste opplevelsen på siden vår, for å levere tjenester fra tredjeparter, for å hjelpe oss med å forstå og forbedre hvordan nettstedet fungerer, og for å gjøre vår kommunikasjon mer relevant for deg. Du kan endre innstillingene for informasjonskapsler når du selv ønsker.

Endre innstillinger
Les mer om informasjonskapsler