Johannes Høsflot Klæbo i god form før VM i Seefeld

Nå er Toyota-ambassadøren Johannes Høsflot Klæbo snart klar for VM. Vi har fått et kort intervju med Johannes om sesongen så langt og forventningene hans.

Du imponerte oss med å vinne Tour de Ski og leder verdenscupen sammenlagt. Hvordan oppsummerer du selv oppkjøringen og sesongen så langt?

- Jeg har hatt en sesong som har vært preget av både oppturer og nedturer. Jeg startet ganske bra på Beitostølen i slutten av november, men gjorde meg skikkelig bort på World cup åpningen i Ruka. På Lillehammer greide jeg å brekke staven på sprinten, og var nok ikke i god nok form til å hevde meg på distanserennene. Jeg fikk mulighet til å rette det opp under Worldcup i Davos før jul, og hadde fantastisk bra dager under Tour de ski i mellomjulen/nyttår.

Etter Tour de ski har jeg lagt inn ganske mye mengdetrening for å prøve å toppe formen til VM i Seefeld. Siste dag i NM og i Lahti fikk jeg svar på at formen er i anmarsj og jeg håper jeg skal få noen «gode» dager i Seefeld.

image one
image two
Torsdag 21. februar starter VM i Seefeld med sprint hvor du er storfavoritt. Hvordan klarer du å fokusere på arbeidsoppgavene uten å la presset ta overhånd?

-Jeg lærte nok mye under OL i Pyeongchang i fjor. Jeg følte at jeg hadde et enormt stort press på meg for å levere på sprinten. Jeg gikk faktisk rundt og kjente at jeg hadde vondt i halsen hele uken frem til jeg skulle konkurrere. Umiddelbart etter målgang så kjente jeg ikke noe halsonde lengre.

Jeg tror jeg lærte enormt mye av å stå opp imot presset under OL og har tro på at det skal bli enklere i år. Men det handler om å fokusere på det man skal gjøre, og kun bruke energi på det man kan gjøre noe med.

Løpsprogrammet i VM er tett, og vi ser av laguttaket at du planlegger å gå praktisk talt alle distanser. Hva gjør du i mellom løpene for å restituere optimalt?

-Jeg er satt opp på alle distanser med unntak av 50 km som jeg ikke kommer til å gå. For å restituere mellom løpene så er det viktig å få i seg nok næring, samt å få optimalt med hvile. Jeg tror erfaringen min fra Tour de ski i år kan komme godt med, og det meste handler om å klare å nullstille etter hvert renn

Du jobber iherdig med kontinuerlig forbedring, eller kaizen som vi i Toyota kaller det. Er det områder du har blitt bedre på siden i fjor?

-Jeg har i år arbeidet for å bli bedre teknikken min i skøyting og for å forbedre min kapasitet på lengre distanser. For å greie dette har jeg systematisk gjennomført flere teknikkøkter i skøyting på snø, samt at sommeren og høsten ble brukt godt for å bygge kapasitet. Jeg tror jeg har blitt sterkere på begge områder.

image three
image four
Mange har fått med seg at du har midlertidig mistet førerkortet ditt. Hva tenker du om det?

- Jeg var uoppmerksom i trafikken og kjørte inn i en bil på vei ut av en rundkjøring før jul. Jeg er først og fremst glad for at det ikke gikk verre enn det gjorde med de involverte Det er det aller viktigste. Jeg er innstilt på å ta min straff som tingretten fastsetter og lære av hendelsen.

Som Toyota-ambassadør har du fått ta og føle på nye RAV4. Hva er førsteinntrykket ditt av bilen?

-Jeg er veldig fornøyd med den nye bilen min, selv om det er pappa som foreløpig må kjøre den. Jeg liker flere ting ved bilen. Designet er veldig ungt og tøft. Jeg liker at tyngdepunktet på bilen er flyttet slik at man sitter litt lavere. Varmetrådene i frontruten gjør at snø og is raskt fjernes.

klaebo image
Skiløpere har behov for god fremkommelighet og rikelig med plass. Hva setter du spesielt pris på med nye RAV4?

-Fremkommelighet og kjørekomfort er viktig for en skiløper som kjører mye og langt. Normalt består min hverdag av å kjøre lange distanser til trening og skirenn. Det å ha tilgang til en bil som kommer seg godt frem og er komfortabel på langkjøring er viktig, da alt handler om å optimaliserer for oss skiløpere.

Som regel har vi med oss mye utstyr på tur, og fordelene med den nye modellen er at setene kan legges helt ned og gulvet blir helt flatt. Dermed får vi enklere med oss mange par ski og mye bagasje.

Hvilen variant og farge har du valgt og hvorfor?

-Jeg valgte en RAV4 Executive i sort farge, som jeg synes kler bilen godt. Toppmodellen har mye utstyr som jeg verdsetter, som for eksempel et rått JBL lydanlegg og fine skinnseter.

Vi ønsker Johannes lykke til i VM!

Les mer

Sarah Louise Rung - Kaizen Sarah Louise Rung - Kaizen Begrepet "Kaizen" handler om kontinuerlig forbedring, og det har Stavanger-jenta fått god kjennskap til på veien mot svømmemålet. Johannes Høsflot Klæbo Johannes Høsflot Klæbo Johannes Høsflot Klæbo fra Trondheim for alvor satt sitt preg på langrennssporten og det norske folks vintersport-minnebok. Han anses å være et av de største, norske skitalentene gjennom tidene. Johannes Høsflot Klæbo Johannes Høsflot Klæbo Johannes Høsflot Klæbo fra Trondheim for alvor satt sitt preg på langrennssporten og det norske folks vintersport-minnebok. Han anses å være et av de største, norske skitalentene gjennom tidene. Sarah Louise Rung ble verdensmester mot alle odds Sarah Louise Rung ble verdensmester mot alle odds Som ungdom svømte hun for moro skyld og hadde ingen ambisjoner om et liv som toppidrettsutøver. I dag er Sarah Louise Rung er en av verdens beste para-svømmere og en av norges mestvinnende parautøvere gjennom tidene.