Steffen Torgersen gikk helt til topps i 71 grader nord 2020

Det var bare noen få spørsmål som skilte de to bestekompisene i den nervepinnende finalen på Nordkapp. Etter noen intense minutter trakk Steffen det lengste strået, og vant en splitter ny RAV4 Plug-in Hybrid i årets fjelleventyr.

Etter å ha fulgt ivrig med på den populære realityserien fra sofaen i mange år, bestemte Steffen seg for at det var hans tur til å oppleve den norske naturen på første rad.

– I fjor gikk jeg gjennom et vanskelig samlivsbrudd, og jeg hadde behov for et avbrekk fra de vonde følelsene. Jeg elsker både utfordringer og å bli kjent med nye mennesker, så en deltakelse i 71 grader nord føltes som det mest naturlige valget for meg, smiler han.

Steffen Torgersen klatrer opp fjellsiden med majestetisk utsikt
Foto: Haakon Lundkvist

Flere gåturer med sekk i forkant av programmet, kombinert med høyt konkurranseinstinkt, gav full uttelling for den energiske vinneren fra Trøndelag.

– Det minst utfordrende for min del var nok å gå kunne gå langt over tid. Jeg forberedte meg så godt jeg kunne og sanket mange steg med tung sekk på ryggen før innspillingen startet. Noe av det jeg var mest bekymra for, som toalettbesøk, matinntak og det å sove telt, gikk jo som en lek!

Nærbilde av Steffen Torgersen med 71 grader nord-flagg i naturen
Foto: Haakon Lundkvist
Vant over høydeskrekken

Steffen var klar over at det ville bli noen luftige etapper underveis i konkurransen, men han bestemte seg tidlig for at han ikke skulle melde pass på noen av utfordringene i høyden.

– Det mest krevende for min del var helt klart klatringen, spesielt etappe 8 opp Trolltinden var ganske ekstrem. Hadde ikke Mario vært der og motivert meg til å fortsette til toppen, hadde jeg nok sittet i fjellveggen fremdeles. Jeg er stolt over at jeg ikke lot en av mine mindre sterke sider stoppe meg.

Steffen får klem av Mario etter å ha nådd toppen av et høyt fjell
Foto: Haakon Lundkvist
Fantastiske øyeblikk

Selv om turen er over for i år, sitter Steffen igjen med mange fine minner og mestringsfølelse. Han synes det er vanskelig å velge ut bare ett øyeblikk han husker spesielt godt, samtidig er han ikke i tvil om at det er spesielt én opplevelse som skiller seg ut.

– Det beste minnet er utrolig nok det oppdraget jeg gruet meg mest til, nemlig å klatre opp Trolltinden. Å gå utenfor komfortsonen og bli belønnet med en stor klem av bestekompisen min Mario etter å ha nådd toppen, det er et minne jeg aldri ville vært foruten.

Samhold viktigere enn konkurranse

Steffen minnes også den siste etappen i semifinalen, der han og Arja holdt høyt tempo og pushet hverandre mot mållinja. Selv om de konkurrerte mot hverandre, var det i begges interesse at den andre skulle prestere sitt beste.

– Jeg meldte meg primært på 71 grader nord for konkurransens skyld, men jeg skjønte fort at det handler om så mye mer enn det. Det å heie hverandre fram, få motiverende ord fra lagkameratene og stå side ved med min beste kompis på Nordkapp, har bidratt til at dette denne turen har blitt et minne for livet.

Overveldet over RAV4 Plug-in Hybrid

Tidligere har Steffen kun hatt bruktbiler, og han synes derfor det er ekstra stas med en splitter ny bil i premie.

– Jeg har lest så mye om RAV4 Plug-in Hybrid og gleder meg som et barn på julaften til å kjøre rundt i en selv! Med så mye teknikk og fancy knapper i en og samme bil må jeg kanskje kjøre opp på nytt, sier han og ler. Både mamma og pappa sverger til Toyota, så jeg har hatt veldig godt forhold til bilmerket siden jeg var barn.

Bilde av RAV4 Plug-in Hybrid som kjører bortover en slette
Steffen Torgersen gleder seg til å kjøre rundt i premien han vant, nemlig en splitter ny RAV4 Plug-in Hybrid.

Bestekompis og medfinalist i 71 grader nord, Mario, har flyttet inn i nabolaget til Steffen i Trondheim, og gutta har planene klare for hvordan bilpremien skal brukes.

– Nå som vi bor så nærme hverandre kommer vi til å få ekstra god nytte av bilen til og fra trening begge to. I tillegg har vi allerede planlagt en lang kjøretur til området der semifinalen gikk av stabelen. 2021 blir et skikkelig fint år!

Steffen og Mario jubler på toppen av Nordkapp
Foto: Haakon Lundkvist

Les mer

Toyota har Norges mest fornøyde bileiere Toyota har Norges mest fornøyde bileiere Med en score på 82,6 poeng havner Toyota øverst av alle bilforhandlere og på fjerdeplass totalt på listen over de 153 selskapene som har fått sin kundetilfredshet målt av Norsk Kundebarometer. Hold bilen virus- og bakteriefri: 40 områder å vaske over Hold bilen virus- og bakteriefri: 40 områder å vaske over Det er ikke enkelt å holde bilen fri for virus og bakterier. Vi tar på bilene våre hele tiden, overalt. Tenk på hvor mange overflater du berører i løpet av en gjennomsnittlig tur, fra å åpne døra til å skifte gir, justere varmen eller lysene. Hybridenes vinterfordeler Hybridenes vinterfordeler Med fjorårets vinter friskt i minnet er det igjen på tide å gjøre seg klar for de lange, kalde månedene. Målinger viser: Toyotas Hybrider kjører 50% elektrisk Målinger viser: Toyotas Hybrider kjører 50% elektrisk Med finsk måleutstyr montert i bilen har Toyota funnet ut at hybridene deres kjører elektrisk halvparten av tiden.