Toyota - en av verdens mest verdifulle merkevarer


Toyota er igjen best av alle bilmerker på anerkjent liste over verdens mest verdifulle merkevarer.

Det amerikanske finanstidsskriftet Forbes lager årlig en liste over verdens mest verdifulle merkevarer, uavhengig av bransje. Listen er basert på en kombinasjon av økonomiske resultater og innflytelse som merkevaren har.

På listen som består av 100 bedrifter, er Toyota på 11. plass av verdens mest verdifulle merkevarer. I samme oversikt er Toyota nummer én over verdens mest verdifulle bilmerker Forbes liste bekrefter den sterke posisjonen Toyotas merkevare har hatt i mange år. Anerkjennelsen er bevis på at langvarig strategisk arbeid gir gode resultater i markedet, noe Toyota er stolte av.


Sikker og trygg merkevare


For det er ikke uten grunn at Toyota er i toppen av Forbes liste. Det jobbes kontinuerlig med å utvikle bilmodeller som er trygge og innovative. En Toyota-eier skal alltid føle seg ivaretatt, men også oppleve kjøregleden bare en Toyota kan by på. Toyotas brede spekter av modeller sørger for en bil som passer ethvert behov.

Dessuten er fremtiden og miljøet noe som ligger langt fremme i tankene for Toyota. For over 20 år siden ble den ikoniske hybridmodellen Prius lansert. I dag er ni av ti Toyotaer som selges i Norge hybrider.

Toyota har også Norges mest fornøyde bileiere. I årets utgave av Norsk Kundebarometer gikk Toyotas forhandlere helt til topps i sin bransje. Les mer om Norsk Kundebarometer her

Alt dette er med på å sørge for Toyotas sterke merkevare. Kjøper du en Toyota i dag vet du at dette er en av verdens største merkevarer. Vær derfor sikker på at du vil bli både trygg og fornøyd.

Dette gir også resultater i markedet, selv i krevende tider. Første halvår av 2020 var igjen Toyota verdens mest solgte bilmerke. Til tross for påvirkninger fra covid-19, var Toyota eneste bilmerke som klarte å levere over fire millioner biler.

/
/
/

Fortsetter å forbedre merkevaren


Toyota er det eneste bilmerke som er inne blant topp 20 på Forbes liste over verdens mest verdifulle merkevarer. Å være i toppen er en anerkjennelse, men det betyr ikke at Toyota slår seg til ro med det. Det harde arbeidet med å utvikle nye modeller og den unike Toyota-opplevelsen fortsetter. Det gjelder ikke bare bilene, men også hele kjøpsopplevelsen og eierskapet. Det er nå mulighet for å kjøpe bil på nett. Bilen leveres av den foretrukne forhandler, og hele prosessen er rask, enkel og trygg. Kjøp bil på nett her.

Dette går igjen i Toyotas filosofi; Kaizen - det finnes alltid en måte å gjøre ting bedre, enklere og mer innovativt for Toyotas kunder.

Om listen


Hvert år rangerer Forbes de 100 mest verdifulle merkevarene i verden, uavhengig av bransje. Årets liste er basert på regnskapsåret 2019. 200 av de største globale selskapene er gjennomgått. Det er sett på inntekter og omsetning, men også hva slags rolle merkevaren spilte i sin bransje.

Listen toppes vanligvis av teknologiselskaper. Toyota er den høyeste rangerte bilprodusenten, og har ligget høyt de siste årene.

/

Les mer

Jaxa Lunar Rover Prosjektet Jaxa Lunar Rover Prosjektet Toyota og den japanske romforskningsorganisasjonen, JAXA, samarbeider for å utvikle et hydrogendrevet kjøretøy som skal brukes til å utforske Månen og – en gang i fremtiden – også Mars. Slik virker fremtidens superbatteri Slik virker fremtidens superbatteri Fremtidens el- og hybridbiler vil få lengre rekkevidde, de vil lade raskere og koste mindre – samtidig som de vil kreve færre ressurser fra naturen. Land Cruiser 2018 er kommet og vi har satt den på prøve under utfordrende forhold.  Land Cruiser 2018 er kommet og vi har satt den på prøve under utfordrende forhold. Vi tok med oss en liten gjeng for å teste vår nye Land Cruiser. Her kan du se hvordan selgerne våre reagerte på de nye finessene og hvordan bilen selv tok utfordringene i det krevende terrenget. Toyota best i bransjen på Norsk Innovasjonsindeks Toyota best i bransjen på Norsk Innovasjonsindeks Innovasjonsevne er viktig for å være attraktiv på sikt, sier en av forskerne bak undersøkelsen.