1. Nybil
 2. Ekteparets første elbil ble en Toyota
Jeg ønsker å...

Ekteparets første elbil ble en Toyota

Magne Nors aller første bil var en Toyota, og da tiden var moden for å ta steget inn i elbilverden, var det nesten naturlig å se på Toyota igjen.

– Jeg har vært fan av Toyota stort sett hele livet mitt, sier 62 år gamle Magne Nor fra Langhus.

Nylig hentet han og kona hjem deres nye bil, den helektriske Toyota bZ4X – et valg de ikke angrer på.

toyota bz4x
toyota bz4x

God plass, firehjulstrekk og hengerfeste

– Vi er kjempefornøyde. Vi er godt vant med Toyota, og har hatt tre Avensis på rad. Da kunne ikke dette bli dårligere tenkte vi, og det har vært veldig bra så langt.

Med hytte på fjellet, var det enkelte ting som var ekstra viktig for Magne og kona.

– Firehjulstrekk, elektrisk justering av seter, god plass i bagasjerommet og hengerfeste var nødvendig for oss, da vi har med oss mye sportsutstyr på fjellet. I denne bilen får vi plass til alt vi trenger pluss litt til, og vi får lagt ned setene til skiutstyr og alt. Så dette er bare helt supert!

– I tillegg er benplassen i denne bilen gedigen. Jeg tror jeg kunne hatt tre stykker på 190 centimeter bak der og de hadde hatt godt med plass, så vi er veldig fornøyde med det! Tilføyer Magne.

Nysgjerrig på bZ4X? Utforsk elbilen her.

Bli bedre kjent med ekteparet og deres nye bZ4X:

Gir en trygghetsfølelse

Informasjonssjef i Toyota Norge, Espen Olsen, omtaler bZ4X som «en ekte elektrisk SUV bygget for å vare».

«Bilen tilbyr svært god komfort for både fører og passasjerer, og den har utmerket fremkommelighet takket være avansert firehjulsdrift og høy bakkeklaring. Toyota bZ4X er derfor godt egnet til norske bilbehov, hvor mange kjører til hytta i helgene» - Espen Olsen, informasjonssjef Toyota Norge
toyota bz4x

Første tur med den nye bilen gikk til Geilo, og med snøkaos over fjellet fikk Magne og kona testet bilen ordentlig.

– Den dagen vi hentet bilen, dro vi rett til leiligheten vi har på Kikut. Da vi kom over Dagalifjellet var det et skikkelig uvær med snø, sidevind og null sikt. «Jaggu godt vi hadde den bilen med firehjulstrekk», sa jeg til kona da. Vi følte oss veldig trygge i bilen.

Høy kjørekomfort

Magne trekker også frem den unike komforten.

– På langtur fungerer bilen utmerket. Det er en utrolig kjørekomfort og bilen ligger godt på veien. For meg som er glad i musikk, så er det også et pluss med godt anlegg i bilen. Man sitter utrolig godt, både fremme og bak! Jeg har sittet i andre biler, som sies å være gode på seter, men det gjelder som regel ikke baksetene.

Magne tror heller ikke at rekkevidden er noe de trenger å bekymre seg for.

– Når vi kjører oppover til Geilo, så stopper vi alltid et sted på veien og spiser middag. Da setter vi bilen i laderen og lader den opp til 80 prosent, det er dog ikke en nødvendig lading på veien. Bilen brukte mye strøm på turen i lurveværet, men vi var aldri bekymret.

Ta med bZ4X på tur – bestill prøvekjøring nå!

 • Hva er det med Toyota som er så spesielt?

  – Toyota var min aller første bil for mange herrens år siden. Selv om jeg også har hatt andre biler i løpet av årene, så fant jeg tilbake til Toyota nå. Det er noe eget med servicen og oppfølgingen vi har fått hele tiden. Man blir behandlet seriøst og vennlig mottatt, sier Magne.

  Magne og kona hadde snakket en liten stund om å kjøpe ny bil, før de slo til på elbilen.

  – Vi hadde lurt på det lenge. Elbiler er jo litt i tiden og vi ville gjerne prøve det, og så langt er vi kjempefornøyd med valget. Det tok litt tid å få bilen, men det var verdt ventetiden. Det var en gledens dag da vi fikk den! 

  Hos Toyota Follo fikk de all den hjelpen de trengte for å lande en ny bil.

  – Vi var vel egentlig bare innom en tur fordi vi var nysgjerrige, og så ble vi veldig godt tatt imot av selger, og godt informert om alt. Vi fikk en god pris i innbytte på bilen vi hadde, så det hele ble en veldig fin og proff prosess, med en profesjonell selger.

Perfekt bil til bruksbehovet

– Kona er veldig fornøyd hun også. Det er hun som bruker bilen mest og kjører omtrent én mil hver vei til og fra jobb. Denne bilen er helt perfekt til vårt bruk. Det er jo en læringsprosess med økonomisk kjøring og så videre, men det kommer vi godt inn i etter hvert, tenker jeg, sier Magne strålende fornøyd før han avslutter med:

– bZ4X er noe helt annet, en stillhet og komfort som ikke kan sammenlignes med noe annet. Det er noe spesielt.

«Innovativ, effektiv, komfortabel og romslig» Slik er nye Toyota bZ4X.

 • Bagasjeromsgulvet er justerbart, og med baksetene på plass er det rom for opp til 452 liter bagasje
 • Utstyrt med andre innovative T-Mate sikkerhetsassistanser som blant annet kollisjonsvern med autobrems, filskiftvarsling, skiltgjenkjennelse og automatisk fjernlyskontroll.
 • Firehjulsdrift i særklasse, med perfekt 50/50 kraftfordeling (separate 80kW motorer på for- og bakaksel) i tillegg til kjøremoduser, kalt X-MODE, som hjelper deg i ekstra krevende kjøresituasjoner, alt for å få deg trygt frem uansett forhold.
 • 12” berøringsskjerm, avansert stemmestyring og sømløs telefonintegrasjon, gir Toyota Smart Connect en eksepsjonell hurtig og lettbetjent opplevelse - alltid oppdatert via den trådløse teknologien.
 • Nødstoppsystemet EDSS registrerer føreraktiviteten. Dersom ingen føreraktivitet registreres over tid under kjøring, varsles føreren med lydsignal. Om dette ikke gir respons, senkes bilens hastighet til den stanser helt uten å endre kurs fra det aktuelle kjørefeltet.
 • Alle nye Toyotaer dekkes av 5 års fabrikkgaranti. Den gjelder i 5 år ved normal bruk eller 200.000 km (det som først inntreffer).
 • Toyota garanterer 70 prosent av batteriets originale kapasitet etter 8 år eller 160 000 km (Det som først inntreffer).
Utforsk bZ4X

Norges mest fornøyde bileiere

Vi jobber hele tiden for å levere bedre opplevelser for kundene våre. Derfor er det en stolthet og glede å kunne dele at dere har plassert oss på toppen av Norsk Kundebarometer 2023!

Les mer om kjøreegenskaper

Les mer om rekkevidde