1. Nybil
  2. Toyota bZ4X - En helelektrisk råtass
Jeg ønsker å...

Toyota bZ4X - en elektrisk råtass

Elbilen bZ4X, en SUV i familieklassen, blir sammenlignet med velkjente offroad-veteraner som Mercedes G63 AMG, Jeep Wrangler og Land Rover Defender – ingen liten anerkjennelse. Men hvorfor blir den det?
Det har TV2 Broom funnet ut av! De har testet bZ4X og viser at det er fullt mulig for en elbil – ikke bare å konkurrere med offroad-bilene, men også å skille seg ut i den beintøffe kategorien.

På lista med de ustoppelige

Over fjell- og skogsterrenget, krappe svinger, humpete veier, løs sand, bratte og glatte bakker, gjørme … til og med vann!

Vanligvis går ikke elektrisitet og vann særlig godt sammen, men takket være en spesielt tett og god batteripakke, kan bZ4X vade problemfritt i opptil 50 cm dybde – altså en halv meter(!) – en egenskap få andre elbiler kan matche.

Og det er kanskje nettopp elbilens uproblematiske møte med vann, til tross for de mange suverene offroad-egenskapene, som plasserer den på TV2 Brooms liste over biler som ikke lar seg stoppe.

TV2 Broom har testet Toyota bZ4X:

"Kanskje ikke den mest åpenbare kandidaten. Men Toyota bZ4X er altså en meget habil elbil i disse «Hans»-tider.

Den har en bakkeklaring på 21 centimeter. Det i seg selv er ikke er spesielt oppsiktsvekkende. Men den klarer å vade i vann opptil 50 centimeter dypt. Det er det ikke mange andre elbiler som matcher.

bZ4X er også den klart rimeligste bilen i dette selskapet."

Se testen her

Faksmilie TV2-artikkel test

– bZ4X er som skreddersydd for et nordisk klima, og har alle egenskapene som skal til for å takle norske kjøreforhold, sier Espen Olsen, informasjonssjef i Toyota Norge – uansett vær, og uansett underlag, kan du stole på at bZ4X tar deg trygt frem dit du skal.

Lyst til å teste bZ4X selv? Bestill prøvekjøring her.

Fremkommelighet i verdensklasse

Med det varierende terrenget og klimaet som Norge byr på, er det en stor trygghet med en bil du vet takler kjøreforholdene. bZ4X er en robust og pålitelig bil hvor Toyotas velkjente rykte for kvalitet og innovasjon merkes for hver tilbakelagte kilometer. Fra den romslige plassen i baksetet til de suverene kjøreegenskapene. Også på vinterføre!

Tidligere i år sendte vi bZ4X opp skibakken under Vikingtreffet, i tillegg til å stikke av med seieren i elbil24s vintertest.

En Toyota bZ4X som står parkert

Toyota bZ4X i Elbil24s vintertest:

"Vi er svært tilfreds og stolte av de gode resultatene som viser at bilen er godt egnet for norske forhold. Denne vinteren har vært svært glatt mange steder, og vi får stadig tilbakemelding fra kunder som verdsetter at bZ4X er svært trygg og forutsigbar på vanskelig underlag."

– Espen Olsen, informasjonssjef Toyota Norge

 

Les mer

bZ4X leveres med to- eller firehjulsdrift. Velger du firehjulsdriften får du et toppklasses firehjulsdriftsystem. En ingeniørkunst i seg selv, som det er lagt mye tid inn i å perfeksjonere.

Med én motor på hver aksel sørger en fintunet styringsenhet for at kreftene sendes akkurat dit de trengs. X-MODE gir deg innstillingsvalgene snø/grus eller dyp snø/søle – to uvurderlige kjøremoduser hvis du skulle sette deg fast på mykt underlag, eller slite med å komme opp grusbakken til hytta.

Sammen med Grip Control og Downhill Assist (som holder en jevn hastighet i ulendt terreng) får du full kontroll opp og ned hindrene du måtte møte på din vei.

Psst, bZ4X byr også på enkelt bilhold. Les mer her!

toyota bz4x
toyota bz4x

Nye Toyota Land Cruiser: Snart i salg!

Toyota går tilbake til røttene og kombinerer det legendariske Land Cruiser-DNAet med ny teknologi. Nye Land Cruiser er en spennende modell som vil glede både Land Cruiser- og offroad-fans, og kommer for salg på det europeiske markedet allerede i oktober.

Les mer

Les mer om kjøreegenskaper

Les mer om rekkevidde