1. Nybil
  2. En stillegående overraskelse
Jeg ønsker å...

En stillegående overraskelse

Da dieselbilen skulle byttes ut, falt valget på Toyota bZ4X for Mona Søreng og familien. Noe av det første de la merke til med den nye bilen, var hvor stillegående den var.

– Den største overgangen var egentlig å finne ut om bilen faktisk er på. Er det mulig at den har startet, når den er så stille? Forteller Mona Søreng fra Kråkstad.

Etter noen dager med sin nye Toyota bZ4X er hun godt fornøyd.

– Jeg fikk en veldig god innføring av bilselger Morten Whyte Seim hos Toyota Follo, og følte meg klar til å ta i bruk bilen. Dette har gått veldig greit, selv om det var litt nye funksjoner å tenke på, sier Mona, som synes bilen er god å kjøre.

Bli bedre kjent med Mona og familiens nye bZ4X:

Supert med forvarmet bil

Med to aktive barn på 9 og 12 år kjører Mona og samboeren mye i hverdagen.  

– Vi bruker bilen aller mest til å kjøre barna til og fra fotball og andre aktiviteter. I tillegg kjører vi på besøk til venner og familie, samt på turer. Jeg har kort vei til jobben, så det er ikke alltid jeg bruker den dit.

Hun forteller at familien allerede har hatt glede av å kunne forvarme bilen via MyT-appen.

– Når man kjører mye til og fra aktiviteter, er det deilig å kunne sette seg i en varm bil både før og etter trening, når det er minus ti grader ute, sier hun.

toyota bz4x
toyota bz4x

Og rekkevidden…?

Rekkeviddeangst er et kjent begrep blant de som kjører elbil, og de som ikke gjør det – men Mona har ikke kjent på den enda. Hun har også tro på at det skal gå greit å unngå den beryktede angsten når de setter kursen mot hytta på Rena. 

– Jeg har lest litt på Facebook-grupper for bilen, og når jeg ser hva andre skriver, så tror jeg ikke dette blir noe problem.

Familien planlegger uansett et kort stopp for å handle på vei til hytta.

– Da kan vi lade mens vi er inne i butikken, hvis vi ser at vi har behov for det.

  • Sug i magen

    Det er åtte år siden Mona sist hadde en splitter ny bil på gårdsplassen, og hun merker godt at det har skjedd mye med bilene siden den gang.

    – Toyota bZ4X er en utrolig behagelig bil å kjøre, og den største forandringen fra den forrige bilen vår kjøremessig, er at den er veldig myk i bevegelsene.

    Mona merker også godt at den nye bilen kommer raskere opp i hastighet.

    – Etter å ha kjørt en litt kjedelig familiebil i mange år, må jeg innrømme at det er moro å kjenne at bilen går litt når jeg tråkker på gassen. Jeg får nesten litt sug i magen.

Intuitiv teknologi

Adaptiv cruisekontroll var også en ny opplevelse for Mona.

– Jeg hadde trodd det ville ta litt tid å bli vant til å bruke denne funksjonen, men jeg kjente med en gang at det føltes trygt, og at det var et enkelt og behagelig system å venne seg til.

Mona legger også til at skjermen på dashbordet var grei å forstå og bruke. En av punktene hun trekker frem er skjermens plassering, ved siden av rattet, slik at man slipper å se ned for å se den.

– Jeg har også testet ut navigasjonen både i bilen og gjennom telefon, og begge deler fungerer veldig bra. Vi fikk god hjelp av bilselgeren til å koble telefonen til bilen, slik at alt var klart da vi tok med bilen hjem.

God plass for store og små

Oppsummert er både Mona og resten av familien strålende fornøyde med bilen. 

– Bilen er sprek både når det gjelder utseende og kjøring, og det kunne man ikke si om den forrige bilen vår, sier hun smilende. 

At bilen også er romslig, både i bagasjerommet og baksetet, er en stor fordel når hele familien på fire og en hund skal på tur. Barna har kjempegod plass i baksetet, og det er heller ikke noe problem for tre voksne å sitte godt der. 

– For oss var plassen viktig da vi skulle velge elbil, og romsligheten var noe av det jeg la først merke til med Toyota bZ4X. I tillegg er det selvfølgelig en stor trygghet at Toyota har ti års garanti på batteriet, avslutter hun.

Utforsk bZ4X

Norges mest fornøyde bileiere

Vi jobber hele tiden for å levere bedre opplevelser for kundene våre. Derfor er det en stolthet og glede å kunne dele at dere har plassert oss på toppen av Norsk Kundebarometer 2023!

Les mer om kjøreegenskaper

Les mer om rekkevidde