1. Nybil
  2. TikTok, Taxi og bZ4X
Jeg ønsker å...

TikTok, Taxi og bZ4X

Vi har tatt turen innom taxi-senteret hos Toyota Økern. Her traff
vi drosjesjåfør Ahsan Ansari, bedre kjent som @mr.ansari167 på TikTok, som nylig
fikk sin første bZ4X.
Ansari har kjørt drosje siden 1989, og i løpet av tre tiår som sjåfør rekker man å prøve litt av hvert av forskjellige biler. De tre siste har vært fra Toyota – og nå for første gang er det en elbil.

– Tidenes beste kontor!

Siden desember 2023 er det Toyota bZ4X som har vært Ansaris nye arbeidsplass – et valg han ikke angrer på.

– Det er absolutt den fineste bilen jeg har kjørt, og jeg digger den!

Det er særlig tre ting han trekker frem som viktigere ved valg av yrkesbil, og gjorde at valget falt på bZ4X som ny drosje.

Høy og komfortabel sittestilling – Høy sittestilling gjør det enkelt for kunder å komme inn og ut av bilen. I tillegg er sittestilling viktig for både passasjerer og den som kjører – med så mange timer bak rattet, ryker ryggen raskt hvis du ikke sitter godt.

Kjøreegenskaper – Bilen er kjempegod å kjøre, den er rask (det digger sønnene mine) og i tillegg har den firehjulstrekk – som er fantastisk på vinteren!

God plass – I tillegg er plass viktig. bZ4X har akkurat passe bagasjeplass. Ikke for mye, ikke for lite, og mer enn nok rom i baksetene!

Brutal start på elbil-livet

Ansari forteller at å få elbil i desember, var en litt brutal start på elbilkarrieren – midt i sprengkulda. For en som aldri har eid elbil før, har det vært litt som å lære og sykle uten å begynne med støttehjul.

– Til tross for kulden, og ladestasjoner ute av drift, var det kanskje det beste tidspunktet jeg kunne fått bilen på. Nå, knapt etter noen få måneder, kjenner jeg den inn og ut og vet hvordan den takler kulden, hvordan man lader, når jeg trenger å lade, osv.

Med hjemmelader på plass, starter Ansari arbeidsdagen med fulladet bil, og pleier sjeldent å lade mer enn én gang gjennom skiftet. Som regel fra 60–80 %, så holder bilen ut dagen, og vel så det.

– Egentlig trenger jeg ikke å lade, bilen kan klare seg hele dagen om du vil, men som drosje vet du aldri hvor turen bærer, så jeg liker å være litt proaktiv.

Mange kommentarer på bilen

Når du har kjørt drosje i såpass mange år kjenner du både gater og folk – og er du flink sjåfør, får du også mange faste kunder etterhvert. Gjerne kunder som ringer og booker tur mange uker i forveien.

– Til nå har jeg fått mange kommentarer om bilen! At det er god plass bak, og veldig behagelige seter, som tyder på at kundene også er like fornøyde som meg.

TikTok

Mellom taxi-turene legger Ansari ut klipp på videoplattformen TikTok. Alt fra treningsvideoer til restaurantanbefalinger, elleville taxi-historier og biltips. Og med rett i underkant av 40 000 følgere blir det stor spredning på videoene.

– Det begynte med at en kompis sendte meg en video som var ganske morsom. Jeg lurte på hva i alle dager er dette? Og fant ut det er noe som heter TikTok. En plattform hvor folk legger ut talenter og ting de er gode på. Jeg har ingenting jeg er dritflink på, så jeg tenkte: jeg får dele noen Taxi-stories da, og det likte folk!

@mr.ansari167 Det er utrolig viktig med at du har en sterk rygg Det vil si en bra garanti #mransari167 #eltaxi #oslotaxi #toyotabz4x ♬ Epic Motivation - Kidmada

Etter en kald vinter, ser Ansari frem til sommeren og varmere tider.

– Nå som jeg har blitt kjent med hvordan bilen håndterer vinterhalvåret gleder jeg meg til å se hvordan den er på sommeren. Da blir det også nyvasket og glattpolert bil!

Publisert 21.3.2024

Les mer om kjøreegenskaper

Les mer om rekkevidde