1. Nybil
  2. Elektrisk stemning i Molde kommune
Jeg ønsker å...

Elektrisk stemning i Molde kommune!

I disse dager går flere og flere næringer, bedrifter og tjenester over til helelektriske kjøretøy. En av disse er Molde kommunes hjemmetjeneste, som nå har overtatt 21 splitter nye SUVer av typen bZ4X.

Driftssikkert valg

Etter en runde på offentlig anbud ble Autoplan valgt som leverandør av Molde kommunes nye elbiler. Bilene, som ble utlevert hos Toyota Molde, er en 'all inclusive'-avtale, inkluderer alt fra service og dekkhotell til vedlikehold av de 21 splitter nye tjenestebilene. Nå kan kommunen slå seg til ro med god forutsigbarhet i bilparken de neste årene, samtidig som de ansatte får gode arbeidsverktøy og “kontorer”

Odd Irvin Henøen, selger og firmabilansvarlig hos Toyota Molde, forteller at det er flere grunner til at bZ4X er en god match for kommunen:

“bZ4X er en svært komfortabel bil med gode kjøreegenskaper, meget god fremkommelighet og høy bakkeklaring. Dette gjør hverdagen enklere for brukerne, som ofte har en tøff og viktig jobb. I tillegg er den som de fleste Toyotaer, blant de mest driftssikre bilene du finner på markedet. I en hektisk hverdag er det helt avgjørende å ha en bil som virker, hver eneste dag.”

Det hender at kommunen bruker bilene til å frakte varer, derfor var plass og lastekapasitetOpens in new window også en viktig faktor.

Lovpålagt skifte

Kommunen er nå godt på vei mot en helelektrisk bilpark, men det er fortsatt et lite stykke igjen til mål. Dirk Lungwitz, innkjøpssjef i Molde kommune, forteller til Romsdals Budstikke (RB) at det største hinderet har vært infrastrukturen:

“Loven krever nå at kommunene skal anskaffe utslippsfrie, elektriske biler, men utfordringen har vært infrastrukturen. Hver bil må ha sin ladestasjon, på sin base i omsorgstjenesten. Vi har vært litt på etterskudd på grunn av dette, men nå er langt flere ladestasjoner på plass og dermed rulles det nå ut et større antall elektriske leasingbiler.”

Lavere kostnader

I tillegg til å bidra med mindre utslipp i lokalmiljøet, byr bZ4X også på lavere kostnader:

“Miljøgevinsten er åpenbart viktig, likeså at det er lavere utgifter til drift og vedlikehold av elbiler kontra fossile biler. Så her er det bare fordeler,” sier Dirk Lungwitz. Han legger til at Molde kommune og de kommunale foretakene har en bilflåte på over 100 person- og varebiler som gradvis skal skiftes ut fra fossilt til elektrisk. "Denne kontrakten er en god start på dette skiftet."

Elbiler har generelt færre bevegelige deler enn bensin- og dieselbiler, som betyr mindre slitasje og dermed lavere vedlikeholdskostnader. I tillegg skiller bZ4X seg ut med et lavt forbruk, som for en stor bilflåte, fort gjenspeiles i regnskapet.

Avgjørende med firehjulstrekk

God komfort og gode kjøreegenskaper gir ikke bare en behagelig arbeidsdag for de ansatte, men det er avgjørende for å kunne gjennomføre jobben. Trine Rudnig, avdelingsleder for Kleive og Skåla omsorgssenter, var selv innom for å plukke med seg en av de nye bilene. Til RB fortalte hun på overleveringsdagen:

“Vi har et stort distrikt geografisk med mange bratte og glatte bakker for å nå frem til de vi skal yte tjenester til. Firehjulstrekk er helt nødvendig. Vi må ha ordentlig skodde biler som kommer seg fram. Nå har vi fått alle nødvendige ladere på plass, og det gledes til overgang til flunkende nye elektriske biler!”

Positive tilbakemeldinger

En av de aller største fordelene med avtaler som dette er den tette oppfølging fra de lokale forhandlerne. Skulle det dukke opp spørsmål, er Odd Irvin og kollegene i Toyota Molde klare til å hjelpe, men foreløpig har alt gått som smurt:

“Vi har så langt opplevd en udelt positiv tilbakemelding fra brukerne. Bilen meldes å være lettkjørt og oversiktlig, med logiske instrumentpaneler og betjening. Kjørekomforten er de også meget fornøyd med. Vi har fått god dialog med enhetslederne slik at det er blitt gitt god opplæring til de ansatte i Molde kommune, avslutter Odd Irvin Henøen.”

Molde kommune er ikke de eneste som har tatt til seg bZ4X som tjenestebil. Viking Redningstjeneste har også oppgradert bilflåten med et knippe bZ4X-servicebiler.

På jakt etter firmabil? Med bZ4X følger en av bransjens beste garantier, tett oppfølging av din lokale forhandler, kjøreegenskaper i toppklasse og god lastekapasitet.
Publisert 21.3.2024

Les mer om kjøreegenskaper

Les mer om rekkevidde