GT86

Toyota motorsportshistorie (del 7)

Sportsbilentusiaster og Toyotafans tok i mot GT86 med glede da den ble lansert i 2011. Når MR2, Celica og Supra hadde vært ute av sortimentet noen år, kunne GT86 by på akkurat det de lenge hadde ønsket seg.

Den rene kjøregleden er tilbake

Inspirert av Toyotas tidligere sportsmodeller som 200GT og AE86, jobbet en gruppe med dedikerte designere og ingeniører med mål om å levere kjøregleden i den klassiske sportsbilen til en ny generasjon med GT86. De gjenopplivet det velprøvde kjennetegnet for en suksessfull sportsbil med motor foran og drivhjul bak. Supplert med en 2 liters boksermotor og myke, aerodynamiske linjer bragte den frem de beste fra Toyotas fortid og ga det et tidsriktig uttrykk i GT86.

En bensinmotor med høyt turtall, drift på bakhjulene, lavt tyngdepunkt og lett karosseri bidro til GT86’ gode kjøreegenskaper og raske, presise reaksjoner – akkurat som ingeniørene hadde lovet.

/
/
 
/
/

Ikoniske 86-merker pryder rattet og sidene, og både boring og slaglengde er 86 mm, i likhet med eksoshalen som også har en diameter på 86 mm.

I likhet med mange Toyotamodeller gjennom årene, har GT86 høstet mange lovord fordi den gir en grenseløs kjøreopplevelse og gjør bilkjøring rimelig og morsomt igjen. Takket være de balanserte egenskapene har GT86 hatt suksess i flere grener innen motorsport rundt om i verden. Det viktigste er kanskje at GT86 CS-R3, en rallymodell til overkommelig pris, gjorde det mulig å delta i rally igjen, inkludert WRC.

Toyotas sportsbilfremtid

Ved lanseringen av GT86 presenterte Toyotas president, Akio Toyoda, sin visjon for selskapets nære fremtid. “ Vi fortsetter å lage bedre biler og om de ikke er morsomme å kjøre, er de ikke biler.”

Hensikten med virksomheten er med det fornyet fra kjernen i selskapet og resultatene av denne førerfokuserte tenkemåten er åpenbar for alle som kjenner GT86 – og bare fremtiden kan vise hva slags biler som kan bringe Toyotas rike historikk videre.

Bakgrunnsbilder

Last ned et utvalg bakgrunnsbilder til din PC.

Mer fra Toyotas arv

Jaxa Lunar Rover Prosjektet Jaxa Lunar Rover Prosjektet Toyota og den japanske romforskningsorganisasjonen, JAXA, samarbeider for å utvikle et hydrogendrevet kjøretøy som skal brukes til å utforske Månen og – en gang i fremtiden – også Mars. PROACE-familien får et elektrisk medlem PROACE-familien får et elektrisk medlem Nåværende PROACE er en populær varebil. Snart blir den også elektrisk. HYBRID SALGSSUKSESS Q2 HYBRID SALGSSUKSESS Q2 Salgstallene for mai viser at de selvladende hybridene fra Toyota blir stadig mer populære. Med nylanseringene av Corolla og RAV4 går Toyota til topps på salgsstatistikken. Fyllestasjoner for hydrogen er midlertidig stengt Fyllestasjoner for hydrogen er midlertidig stengt Det var en alvorlig hendelse på en hydrogenstasjon på Kjørbo i Sandvika mandag 10. juni.

Fremtidsvisjoner

Toyotas sportsbilhistorie (del 8)

Dine personverninnstillinger

Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg den beste opplevelsen på siden vår, og for å gjøre vår kommunikasjon mer relevant for deg. Du kan endre innstillingene for informasjonskapsler når du selv ønsker.

Endre innstillinger
Les mer om informasjonskapsler