Sikret seg seiersbrølet på Nordkapp

Petter Schjerven beskriver seg selv som omgjengelig, nysgjerrig, allsidig og ganske grei. Nå kan han også kalle seg Norges tøffeste kjendis.

Når man takker ja til utfordringer, lærer man raskt nye ting om seg selv. Det har i hvert fall Petter Schjerven erfart. Etter mange dager til fots, med tung ryggsekk og i all slags vær, har han fått seg både én og to overraskelser på turen. Og begge er av det positive slaget.

– Det har vist seg at jeg fortsatt har det i meg. Jeg klarer meg godt under realtivt ekstreme forhold, og jeg har fått en hyggelig påminnelse om hvor fint det er å være ute i vill, norsk natur. Det er også veldig alright å bli kjent med folk under litt heftige forhold, forteller Schjerven.

Fysikken stemte

Leirliv har alltid vært en naturlig del av livet til Schjerven. Selv har han noen hundre netter i telt, gapahuk og under åpen himmel, og føler seg stort sett hjemme i naturen. Han var derimot usikker på hvordan kroppen ville respondere på de fysiske utfordringene.

​​– Jeg hadde fryktet at jeg skulle dra på meg noen «gammelmanns-vondter» underveis, som igjen kunne ført til at jeg måtte bryte tidlig. Jeg er jo ikke akkurat en veldig trent mann, sier han.

Men “gammelmanns-vondter” ble det heldigvis ikke noe av. Bortsett fra noen leie gnagsår fra start til slutt, kom han seg helskinnet fram til Nordkapp.

Programleder Tom Stiansen gratulerer en lettet Petter Schjerven med nøkkelen til RAV4 Plug-in Hybrid på Nordkapp
PREMIEN I BOKS: Programleder Tom Stiansen gratulerer en lettet Petter Schjerven med nøkkelen til RAV4 Plug-in Hybrid
Foto: Matti Bernitz
Minnerik opplevelse

Schjerven forteller at 71-eventyret har vært preget av både opp- og nedturer, men først og fremst oppturer. Han synes det er vanskelig å trekke frem kun ett favorittøyeblikk, men trekker fram to minner som vil være med han for resten av livet.

– Det blir vanskelig å komme unna de siste 500 meterne i selve finalen, det var ekstremt spennende til slutt! Da det gikk opp for meg at jeg kunne vinne, var jeg utmattet og euforisk på samme tid. Det var litt av en klem Tom fikk av meg på Nordkapp! Og jeg tror jaggu det kom et relativt høyt brøl fra meg også, sier han og ler.

Petter Schjerven står sammen med deltakerne Cecilia Brækhus, Sylia Nymoen og Birk Ruud
GJENGEN: Følelsen av å vinne var noe helt spesielt, men vennskapet til de andre deltakerne står igjen som det aller fineste minnet for Petter.
Foto: Matti Bernitz

Alt i alt er det likevel samholdet som utpeker seg som det viktigste høydepunktet for Schjerven.

– Det var god stemning og mye latter gjennom hele ekspedisjonen, derfor var det også ekstra vemodig hver gang noen røk ut. For meg er det gjengen, og det fine vennskapet oss mellom, som står igjen som det mest verdifulle minnet.

Vinnerbil med lang rekkevidde

Som bilentusiast har Schjerven alltid hatt en fascinasjon for Land Cruiser og Crown fra 70-tallet. Og for første gang blir han selv eier av en Toyota, nærmere bestemt en RAV4 Plug-in Hybrid, som han vant på Nordkapp.

– Nyere biler har jo blitt likere og likere hverandre, og mange har mistet særpreget sitt. Land Cruiser og Supra derimot har fremdeles mye personlighet. Også har RAV4 vokst mye på meg den siste tiden, merkelig nok.

Schjerven forteller ivrig at han skal beholde vinnerbilen, og han gleder seg stort til å sette seg bak rattet på den.

Petter Schjerven setter seg inn i sin nye bil, en RAV4 Plug-in Hybrid
VINNERBILEN: Petter Schjerven var ivrig etter å sette seg bak rattet på premien sin, nemlig en helt ny RAV4 Plug-in Hybrid.
Foto: Matti Bernitz

– Den virker som en dønn solid og superkomfortabel bil, og jeg gleder med til omsider å se den på tunet. Det blir den første fabrikknye bilen jeg har eid i mitt 54 år lange liv!

Takknemlig for deltakelsen

Det er ingen hemmelighet at den spreke programlederen har hatt et stort ønske om å delta på kjendisutgaven av 71 grader nord. Og det fikk han oppfylt til slutt.

– Jeg har blitt spurt om å være med flere ganger tidligere, men har dessverre ikke hatt muligheten til å delta. Heldigvis spurte de enda en gang, og nå passa det perfekt! Jeg angrer ikke et sekund på at jeg takka ja til 71-eventyret.

Petter Schjerven står på toppen av et snødekt fjell, med det norske flagget i hånda.
MED FLAGGET TIL TOPPS: Norges vakreste kjendis-eventyr var en opptur for Petter Schjerven, som var først over målstreken på Nordkapp.
Foto: Matti Bernitz

Les mer

Vant 71 grader nord 2020 Vant 71 grader nord 2020 Etter å ha fulgt ivrig med på den populære realityserien fra sofaen i mange år, bestemte Steffen seg for at det var hans tur til å oppleve den norske naturen på første rad. Og det ble han belønnet for. Vi Testet RAV4 Plug-In Hybrid:  Klarer den én uke på én lading? Vi Testet RAV4 Plug-In Hybrid: Klarer den én uke på én lading? RAV4 Plug-in Hybrid er suverent best i klassen med en oppgitt rekkevidde på solide 75 km (WLTP). Men kan den klare mer? Klarer den en hel uke på én lading? Og hva i alle dager er WLTP? Hybrid vs Plug-in Hybrid Hybrid vs Plug-in Hybrid I høst er endelig Toyota RAV4 Plug-in Hybrid her. Samtidig fortsetter selvfølgelig fullhybriden vi kjenner fra før. Hva er egentlig forskjellen på de to, og hvilken skal du velge? 10 millioner solgte RAV4 på verdensbasis 10 millioner solgte RAV4 på verdensbasis RAV4 har kastet seg på statistikken over Toyota-modeller som har oppnådd et åttesifret antall solgte eksemplarer. Det totale salgstallet for den bestselgende SUVen passerte 10 millioner i slutten av februar 2020, fordelt på de fem generasjonene av modellen som har blitt produsert siden 1994.