"Kan Birgit og Philip komme til dansegulvet for sin vals?"

Den 16. sesongen av "Skal vi danse" er godt i gang og 12 deltakere stilte til start på premieren 5. september. En av dem er vår egen Team Toyota-ambassadør, Birgit Skarstein.

Levanger-jenta er den første deltakeren i programmet som svinger seg over parketten i rullestol. Allerede i første episode danset hun seg til både stående applaus fra publikum og høyeste score blant alle parene. Likevel er det ikke alle som er like positive til Skarsteins deltakelse i programmet. Da TV2 publiserte listen over hvilke kjendiser som skulle være med å danse i høstens program, fikk Skarstein mye hets på meldinger og i sosiale medier.

11. september gjestet hun Lindmo på NRK for å snakke om Skal vi danse-debuten og reaksjonene hun har fått. Der tok hun et oppgjør med alle som mener hun ikke passer inn på dansegulvet: – Dans er jo mye mer enn tær! Dans er jo flyt, det er samspill, det er tilstedeværelse, det er følelser, det er takt, det er rytme.

Ny hverdag som danseløve

Den blide roeren er fremdeles aktiv idrettsutøver, og det blir ekstra mange timer med trening nå som hun er med i Skal vi danse på fritiden. Deltakerne lever skjermet på grunn av strenge Covid-19-restriksjoner, så de har verken tid eller anledning til sosiale aktiviteter ved siden av treningen – Livet er mer hektisk enn noen sinne, men det er også givende og ikke minst utrolig gøy, forteller hun.

Sammen med dansepartneren Philip jobber Birgit hardt og målrettet, og hun er ikke redd for å ta sjanser og prøve noe helt nytt. – Vi pusher hverandre til å bli bedre hver eneste dag, og Philip lærer meg ting jeg ellers bare kunne ha drømt om!

Birgit Skarstein
DANSEPARTNERE: Birgit Skarstein og Philip Raabe under første sending på årets "Skal vi danse".
Foto: Espen Solli/TV2
Paralympics i 2021 førstepri

Birgit er tydelig på at roingen kommer i første rekke, men at dansingen kan bidra til å styrke henne fysisk og mentalt som roer. Så hvordan klarer hun å kombinere begge deler, uten at det blir for mye? Hun har støtteapparatet fra rolandslaget i ryggen, som sørger for at totalbelastningen ikke blir for stor.

– Det er viktig for meg å få tett oppfølging og passe på at kroppen min responderer riktig på all den varierte treningen. Paralympics i Tokyo sommeren 2021 triumfer alt.

– Totalt avhengig av RAV4'n min

Det er ikke bare flere treningstimer som er nytt for Skarstein; hun må også kombinere dem på ulike arenaer. I dag pendler hun blant annet mellom dansestudioet på Bislett, rostadioen på Årungen og treningslokalene på Olympiatoppen. I tillegg kjører hun økter på romaskinen hjemme i stua. Hun forteller at RAV4'n, som hun har hatt siden hun ble en del av Team Toyota i 2019, er helt essensiell for å komme seg effektivt til og fra de ulike treningsarenaene hun er på hver eneste dag.

– Den fantastiske RAV4'n min bruker jeg hele tiden! I tillegg er det GOD plass til dansestolen min i den, avslutter hun med et lurt smil.

Birgit Skarstein
PÅ FIRE HJUL: Birgit får god bruk for sin egen RAV4 i en hektisk, men morsom hverdag.

Les mer

Vant 71 grader nord 2020 Vant 71 grader nord 2020 Etter å ha fulgt ivrig med på den populære realityserien fra sofaen i mange år, bestemte Steffen seg for at det var hans tur til å oppleve den norske naturen på første rad. Og det ble han belønnet for. Vi Testet RAV4 Plug-In Hybrid:  Klarer den én uke på én lading? Vi Testet RAV4 Plug-In Hybrid: Klarer den én uke på én lading? RAV4 Plug-in Hybrid er suverent best i klassen med en oppgitt rekkevidde på solide 75 km (WLTP). Men kan den klare mer? Klarer den en hel uke på én lading? Og hva i alle dager er WLTP? Hybrid vs Plug-in Hybrid Hybrid vs Plug-in Hybrid I høst er endelig Toyota RAV4 Plug-in Hybrid her. Samtidig fortsetter selvfølgelig fullhybriden vi kjenner fra før. Hva er egentlig forskjellen på de to, og hvilken skal du velge? Jon Almaas: «Jeg jobba knallhardt for den bilen!» Jon Almaas: «Jeg jobba knallhardt for den bilen!» Fjelleventyret er over for denne gang, men vinneren av årets 71 grader nord – Norge tøffeste Kjendis hviler ikke på laurbærene av den grunn. Likevel innrømmer Jon Almaas at overgangen til hverdagen var tøffere enn han hadde forestilt seg.