"Kan Birgit og Philip komme til dansegulvet for sin vals?"

Den 16. sesongen av "Skal vi danse" er godt i gang og 12 deltakere stilte til start på premieren 5. september. En av dem er vår egen Team Toyota-ambassadør, Birgit Skarstein.

Levanger-jenta er den første deltakeren i programmet som svinger seg over parketten i rullestol. Allerede i første episode danset hun seg til både stående applaus fra publikum og høyeste score blant alle parene. Likevel er det ikke alle som er like positive til Skarsteins deltakelse i programmet. Da TV2 publiserte listen over hvilke kjendiser som skulle være med å danse i høstens program, fikk Skarstein mye hets på meldinger og i sosiale medier.

11. september gjestet hun Lindmo på NRK for å snakke om Skal vi danse-debuten og reaksjonene hun har fått. Der tok hun et oppgjør med alle som mener hun ikke passer inn på dansegulvet: – Dans er jo mye mer enn tær! Dans er jo flyt, det er samspill, det er tilstedeværelse, det er følelser, det er takt, det er rytme.

Ny hverdag som danseløve

Den blide roeren er fremdeles aktiv idrettsutøver, og det blir ekstra mange timer med trening nå som hun er med i Skal vi danse på fritiden. Deltakerne lever skjermet på grunn av strenge Covid-19-restriksjoner, så de har verken tid eller anledning til sosiale aktiviteter ved siden av treningen – Livet er mer hektisk enn noen sinne, men det er også givende og ikke minst utrolig gøy, forteller hun.

Sammen med dansepartneren Philip jobber Birgit hardt og målrettet, og hun er ikke redd for å ta sjanser og prøve noe helt nytt. – Vi pusher hverandre til å bli bedre hver eneste dag, og Philip lærer meg ting jeg ellers bare kunne ha drømt om!

Birgit Skarstein
DANSEPARTNERE: Birgit Skarstein og Philip Raabe under første sending på årets "Skal vi danse".
Foto: Espen Solli/TV2
Paralympics i 2021 førstepri

Birgit er tydelig på at roingen kommer i første rekke, men at dansingen kan bidra til å styrke henne fysisk og mentalt som roer. Så hvordan klarer hun å kombinere begge deler, uten at det blir for mye? Hun har støtteapparatet fra rolandslaget i ryggen, som sørger for at totalbelastningen ikke blir for stor.

– Det er viktig for meg å få tett oppfølging og passe på at kroppen min responderer riktig på all den varierte treningen. Paralympics i Tokyo sommeren 2021 triumfer alt.

– Totalt avhengig av RAV4'n min

Det er ikke bare flere treningstimer som er nytt for Skarstein; hun må også kombinere dem på ulike arenaer. I dag pendler hun blant annet mellom dansestudioet på Bislett, rostadioen på Årungen og treningslokalene på Olympiatoppen. I tillegg kjører hun økter på romaskinen hjemme i stua. Hun forteller at RAV4'n, som hun har hatt siden hun ble en del av Team Toyota i 2019, er helt essensiell for å komme seg effektivt til og fra de ulike treningsarenaene hun er på hver eneste dag.

– Den fantastiske RAV4'n min bruker jeg hele tiden! I tillegg er det GOD plass til dansestolen min i den, avslutter hun med et lurt smil.

Birgit Skarstein
PÅ FIRE HJUL: Birgit får god bruk for sin egen RAV4 i en hektisk, men morsom hverdag.

Les mer

Toyota RAV4 plug-in Toyota RAV4 plug-in RAV4 Plug-in ble vist på Los Angeles Auto Show 20 november HYBRID SALGSSUKSESS Q2 HYBRID SALGSSUKSESS Q2 Salgstallene for mai viser at de selvladende hybridene fra Toyota blir stadig mer populære. Med nylanseringene av Corolla og RAV4 går Toyota til topps på salgsstatistikken. BARSKINGER I BARCELONA BARSKINGER I BARCELONA Vi tok en tur til Barcelona med klatreren Magnus Midtbø og nye RAV4 Hybrid. Der fikk vi demonstrert kraft, smidighet og manøvreringsegenskaper, både i klatreveggen og på veien. Helt nye RAV4 Helt nye RAV4 Kjør hvor som helst og overalt, fra bysentre til krevende landskap, gir den helt nye RAV4 et robust, men med raffinert utseende med en romslig og komfortabel cupè.
Dine personverninnstillinger

Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg den beste opplevelsen på siden vår, for å levere tjenester fra tredjeparter, for å hjelpe oss med å forstå og forbedre hvordan nettstedet fungerer, og for å gjøre vår kommunikasjon mer relevant for deg. Du kan endre innstillingene for informasjonskapsler når du selv ønsker.

Endre innstillinger
Les mer om informasjonskapsler